Cât de bine era protejat dictatorul Nicolae Ceauşescu pentru a nu fi ucis?


Deşi se credea a fi tare iubit, fostul şef comunist se temea să nu fie ucis. E adevărat că CIA a vrut să-l omoare de câteva sute de ori pe dictatorul cubanez Fidel Castro, dar n-a reuşit.

Frica lui Nicolae Ceauşescu de o ipotetică tentativă de asasinat explică de ce dictatorul nu vroia să circule la ore obişnuite, el alegându-şi de fiecare dată un alt parcurs. În timpul călătoriilor în străinătate, el era însoţit de un chimist, pentru a-l proteja de orice risc de contaminare chimică, radioactivă şi bacteriologică. Probabil că îi făcea tot felul de analize la mâncare.

De exemplu, cu prilejul unei vizite în SUA, la o uzină americană, trebuind să meargă la toaletă, un agent a dezinfectat cu coniac tot WC-ul. Măcar să fi fost un coniac de calitate. Hrana era adusă de acasă în containere sigiliate.

De când Fidel Castro i-a declarat că CIA a încercat să-i otrăvească încălţămintea, Ceauşescu nu mai purta aceeaşi îmbrăcăminte decât o singură dată. În depozite speciale, există în permanentă un echipament complet pentru 1 an avans: 365 de costume, 365 de perechi de încălţăminte, ce erau arse după fiecare folosinţă.

Dictatorul mai era păzit de doi dobermani sălbatici, iar sub pământ avea o adevărată reţea de tuneluri subterane. Toate aceste măsuri însă nu i-au fost de-ajuns pentru a fi împuşcat într-o zi de Crăciun…

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO