Cercetătorii americani încearcă să readucă la viaţă persoanele declarate definitiv moarte, la fel ca în filmele SF!


Ar putea să sune ca un film SF, dar se pare că devine realitate. Bioquark, o companie cu sediul în Philadelphia, în Statele Unite, face primele sale încercări de a inversa procesul morţii, iar încercările ar trebui să înceapă încă din acest an (2017).

Bioquark crede că starea de moarte a creierului nu este ireversibilă

La sfârșitul anului 2016, Bioquark a anunțat că deşi o persoană poate avea creierul mort, totuşi, acest statut nu este unul ireversibil. Ira Pastor, preşedintele companiei, a declarat că va începe să testeze o metodă cu celule stem, care este fără precedent pentru pacienții din America Latină, iar mai multe detalii despre acest proces vor fi furnizate în curând.

În mai multe țări ale lumii, o persoană este declarată oficial decedată după ce experimentează complet și ireversibil încetarea funcțiilor creierului. Pastor a declarat că Bioquark a reușit să dezvolte o serie de injecții care să poată reporni creierul persoanei moarte și că va experimenta acest lucru pe oameni.

În prima etapă, se vor recolta celulele stem din sângele pacientului decedat, iar apoi acestea vor fi injectate în organism. Peptidele vor fi injectate în măduva spinării a pacientului, iar ulterior persoana va avea 15 zile de stimulare nervoasă mediană.

Experimentul trebuia să fie realizat prima dată în India, anul trecut (2016), dar nu a mai avut loc, întrucât la numai câteva zile după dezvăluirea planului ambițios, acesta a fost blocat de Consiliul Indian privind Cercetările Medicale.

Echipa cutezătoare de la Bioquark vrea să facă experimentele de la graniţa morţii cu pacienţi declaraţi a fi în moarte cerebrală, care au vârsta cuprinsă între 15 şi 65 de ani şi care au murit din cauza unui traumatism cerebral traumatic. Specialiştii se vor folosi de scanarea prin RMN, căutând semne că moartea creierului poate fi inversată.

Confirmarea morții unei persoane era mai simplă în trecut decât este astăzi. În mod obișnuit, atunci când o persoană înceta să respire, inima nu-i mai bătea şi nu mai răspundea la manevre de resucitare era considerată ca fiind decedată. Astăzi, lucrurile sunt mult mai complicate, deoarece există tehnologia pentru a circula oxigenul prin corp și pentru a menține funcţionarea trunchiului cerebral, folosindu-se un ventilator. Aceasta înseamnă că, în majoritatea țărilor, moartea este egală prin pierderea permanentă a funcției trunchiului cerebral.


Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock