Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Poetul antic Homer aminteşte despre „Orion cel uriaş” – un om care avea o înălţime de 16,65 de metri! Cum a fost posibil să existe aşa ceva?


Istoricul roman Diodor din Sicilia (secolul I î.Hr.) în opera sa „Istoria universală”, reia mitul uriașului Orion, Diodor citează din anticul text grec al Odiseei, scris cu multe secole mai înainte de Homer, următoarele fapte:

„Despre Orion pomenește și poetul Homer în „Necya”, unde așa grăiește: „L-am zărit apoi pe Orion cel uriaș, urmărind cu înverșunare… fiarele ucise de el în munții neumblați”. Cât era de mare Orion, o putem înțelege din vorbele lui Homer, când povestește despre Aloizi, spunând că la vârsta de 9 ani aveau o lățime de 9 coți și erau înalți de 9 orgyi, și el adăugă: „Au fost cei mai înalți oameni, […] dar ei vin in urma vestitului Orion”.

Ca să înţelegeţi la ce se referă textul antic când vorbeşte de înălţimea lui Orion de „9 orgyi”, trebuie menţionat faptul că în vechile unităţi greceşti de măsură, 1 orgyia era echivalentul a aproximativ 1,85 metri, adică cât are astăzi un om destul de înalt. Dar Orion era înalt de 9 orgyi, deci era de 9 ori mai mare decât un om din ziua de azi! Ceea ce înseamnă că avea 9 x 1,85 metri = 16,65 metri! Cu adevărat gigant…


Lasă un comentariu