Site de secrete, stiinta si metafizica

Aşa dorea “Măria Sa, Stalin”: sovieticii să construiască primul tanc zburător din lume!

0 19

Ce a vrut Stalin, aşa s-a făcut: primul tanc zburător din lume, care să învingă legea gravitaţiei. Nu există dovezi că acest lucru a funcţionat vreodată, chiar şi în ciuda fotografiei din stânga imaginii.

Antonov-40 Krylya Tanka (крылья танка în limba rusă înseamnă “aripi de tanc”) a fost o încercare a tehnologiei militare sovietice de a permite unui tanc să intre într-un câmp de luptă după ce a fost remorcat sus de către un avion, pentru a sprijini forţele militare. Un prototip a fost construit şi testat în 1942, dar s-a fost dovedit a fi inaplicabil. Acest vehicul este uneori numit A-40T sau KT.

În loc de ataşarea unor tancuri uşoare pe avioane, aşa cum au făcut alte naţiuni, forţele sovietice urmăreau să lege tancuri T-27 de bombardiere grele, care apoi să fie aterizate pe câmpurile de bătălie. În anii 1930 au existat eforturi experimentale în a paraşuta tancuri sau pur şi simplu a le arunca în apă. În timpul celui de-al doilea război mondial, tancuri uşoare au putut fi aruncate de la câţiva metri distaţă de către bombardierele sovietice TB-3.

Citește și

Utilizăm cookie-urile pentru a îmbunătăţi funcţionalitatea site-urilor noastre, pentru a te ajuta să navighezi mai eficient de la o pagină la alta, pentru a memora preferinţele tale şi, în general, pentru a îmbunătăţi experienţa utilizatorilor. Accept Cititi mai multe

Politica de intimitate si Cookie