Aşa dorea „Măria Sa, Stalin”: sovieticii să construiască primul tanc zburător din lume!


Ce a vrut Stalin, aşa s-a făcut: primul tanc zburător din lume, care să învingă legea gravitaţiei. Nu există dovezi că acest lucru a funcţionat vreodată, chiar şi în ciuda fotografiei din stânga imaginii.

Antonov-40 Krylya Tanka (крылья танка în limba rusă înseamnă „aripi de tanc”) a fost o încercare a tehnologiei militare sovietice de a permite unui tanc să intre într-un câmp de luptă după ce a fost remorcat sus de către un avion, pentru a sprijini forţele militare. Un prototip a fost construit şi testat în 1942, dar s-a fost dovedit a fi inaplicabil. Acest vehicul este uneori numit A-40T sau KT.

În loc de ataşarea unor tancuri uşoare pe avioane, aşa cum au făcut alte naţiuni, forţele sovietice urmăreau să lege tancuri T-27 de bombardiere grele, care apoi să fie aterizate pe câmpurile de bătălie. În anii 1930 au existat eforturi experimentale în a paraşuta tancuri sau pur şi simplu a le arunca în apă. În timpul celui de-al doilea război mondial, tancuri uşoare au putut fi aruncate de la câţiva metri distaţă de către bombardierele sovietice TB-3.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO