S-a mai descoperit o piramidă misterioasă: Karajartas din Kazahstan, veche de 3.400 de ani


Arheologii de la Universitatea Karaganda din Kazahstan au dezgropat o piramidă (numită Karajartas) aparținând perioadei Scito-Saka, fiind veche de 3.400 de ani. Piramida, un mausoleu în trepte piramidale, se crede a fi un complex de mausolee pentru un conducător din cultura Begazı Dandibay, o cultură târzie a epocii bronzului care a prosperat în ultima fază a perioadei Andronovo (2000-1150 î.Hr.).

Dr. Aibar Kassenali, de la Muzeul Național al Republicii Kazahstan, a remarcat că analiza de datare cu carbon indică o dată de construcție situată între secolele al XIV-lea și al XII-lea î.Hr. Kassenali a subliniat semnificația culturală și spirituală a descoperirii, declarând că o structură atât de uriașă, fiind construită în epoca bronzului într-o regiune foarte aridă, cum este stepa, este un indiciu al înțelegerii artei și a credințelor spirituale bogate la care au ajuns comunitățile locale.

Săpăturile din regiune au scos la iveală și o așezare proto-oraș numită Kent, care acoperă o suprafață de 15 hectare. Așezarea a existat cronologic în aceeași perioadă cu Troia din Asia Mică, perioada miceniană timpurie în Grecia continentală și perioada avansată a Regatului de Mijloc din Egipt. Așezarea avea ziduri, o rețea stradală planificată și sisteme de colectare a apei.

Mausoleul nu numai că oferă perspective asupra practicilor de înmormântare din perioada scito-saka, dar oferă şi indicii cu privire la conexiunile istorice dintre diferitele culturi din regiune.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO