Scafandrii au descoperit un monument vechi de 10.000 de ani, sub Marea Japoniei – dovada că o veche civilizaţie s-a scufundat în adâncurile Oceanului Pacific…


Japonia este una dintre cele mai misterioase țări ale lumii. Timp de sute de ani, Japonia a rămas închisă pentru restul lumii și o mare parte din istoria acestor insule a fost ținută secretă de restul lumii. Dar există încă secrete despre care nici măcar oamenii japonezi nu sunt conștienți. Recent, structuri incredibile au fost descoperite sub Marea Japoniei, în zona Yonaguni, iar unii cred că acestea ar putea fi rămășițele așa-numitei Atlantide a Japoniei.

Experți precum profesorul Masaaki Kimura, de la Universitatea din Ryukyu, cred că aceste structuri ar putea fi datate undeva în jurul anului 8.000 î.Hr., deci au peste 10.000 de ani vechime. Kimura sugerează că aceste monumente sunt făcute de oameni și reprezintă dovada unei civilizații antice care a dispărut sub ocean. Desigur că există şi alte teorii cu privire la structurile de la Yonaguni: acestea ar putea fi urmele lăsate de extratereştri care au vizitat în trecut Pământ, sau poate că nu sunt altceva decât nişte formaţiuni naturale. Dar totuşi, cea mai populară versiune ar fi aceea că structurile de la Yonaguni ar putea fi rămășițele continentului antic Mu, o civilizație legendară din Pacific, care se zvonește că a dispărut sub ocean.

Principalul monument din cadrul complexului subacvatic de la Yonaguni este format din blocuri foarte fine de gresie şi argilă, despre care cercetătorii cred că au fost depuse acum aproximativ 20 de milioane de ani. Motivul principal pentru care unii arheologi si geologi rămân sceptici la ideea originii artificiale a complexului îl reprezintă faptul că cea mai mare parte a formațiunilor subacvatice de la Yonaguni sunt conectate la masa de bază, ceea ce sugerează faptul că ar putea fi vorba de o formațiune naturală destul de neobișnuită.

Totuşi, terasele complexului au laturile plate cu colțuri extrem de precise, lucru care nu poate fi considerat a reprezenta o simplă formațiune naturală. Profesorul Masaaki Kimura, geolog marin la Universitatea din Ryukyus din Okinawa, a petrecut câțiva ani studiind monumentul Yonaguni; Kimura sugerează că acestea sunt monumente făcute de oameni.

Există şi experți care propun o teorie mixtă. Ei spun că aceste roci s-au format în mod natural, dar ele au fost modificate la un moment dat de o veche civilizație.


Lasă un comentariu