Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Ştiaţi că… emoticoanele (folosite azi pe Internet sau în SMS-uri) au apărut pentru prima dată într-un document din 1635?


Oamenii de știință au descoperit ceea ce ei cred că este cel mai vechi emoticon din lume (o față zâmbitoare, tristă sau nervoasă folosită des pe Internet în zilele noastre) într-un document juridic care datează din 1635. Aşadar, se pare că istoria emoticon-ului este mai veche decât se credea anterior.

Emoticon-ul (sau Emoji) este de origine japoneză, fiind creat în 1998 pentru telefoanele mobile de către Kurita Shigetaka, un angajat pentru NTT DoCoMo, o mare companie japoneză de comunicații mobile. Kurita a intenționat ca emoticonul să fie o formă mai simplificată și mai scurtă de comunicare, decât folosind frazele lungi de politețe și expresiile care sunt foarte frecvente în cultura japoneză. Cuvântul „emoji” înseamnă „caracter-imagine”, iar astăzi folosim diferite forme de emoticoane pe Facebook, Twitter, cât și în e-mailuri şi SMS-uri.

Dar emoticonul (faţa zâmbitoare) se pare că apare încă din secolul al XVII-lea, mai exact din 1635, când este folosit de un notar slovac pe nume Jan Ladislaides, lângă semnătura sa. Acest notar locuia într-o localitate minusculă, amplasată lângă Munții Strazov din Slovacia.

Anterior, cea mai veche fața zâmbitoare cunoscută din lume a fost găsită într-un poem din 1648, „Fortune” de Robert Herrick, din Anglia. Noua descoperire bate recordul mondial cu 13 ani.


Lasă un comentariu