Ştiaţi că… o vrăjitoare din Marea Britanie a fost arestată şi condamnată după o lege veche de peste 200 de ani?


vrajitoare-50Jane Rebecca Yorke a fost un medium englez, care a fost ultima persoană condamnată în temeiul Legii Vrăjitoriei din Marea Britanie, din anul 1735.

Vă vine să credeţi sau nu, dar în 1944 ea a fost arestată și condamnată pentru a fi vrăjitoare, pentru că ar fi înşelat oamenii, prin exploatarea temerilor de război. Yorke s-a întâlnit cu un polițist sub acoperire, acesta spunându-i vrăjitoarei de nişte membri de familie care nu există. Poliţistul i-a povestit despre fratele său inexistent, care ar fi ars de viu într-un bombardament, iar vrăjitoarea a oferit detalii despre acest frate inexistent (pe care ea a pretins că ar fi fost furnizate de către ghidul ei spiritual). Yorke a pretins că ghidul ei spiritual se numea Zulu și că ea, de asemenea, ar fi convocat deseori fantoma reginei Victoria.

Vrăjitoarea a fost arestată în iulie 1944. La procesul ei, în septembrie 1944, Tribunalul Penal Central din Londra a găsit-o pe Yorke vinovată pentru șapte capete de acuzare, conform Legii Vrăjitoriei din 1735 (deci, de peste 200 de ani!). Yorke a fost amendată cu 5 lire sterline și plasată sub control judiciar timp de 3 ani, promițând că nu va mai fi vrăjitoare. O altă femeie a fost, de asemenea, judecată și condamnată pentru vrăjitorie în acel an (1944): Helen Duncan din Scoția.

Legea vrăjitoriei a fost abrogată în Marea Britanie în 1951.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock