A ţinut Nicolae Ceauşescu lângă el o „ţigancă vrăjitoare” în anii ’80? Dacă da, de ce!?


Ion Țugui (1933-2002) a fost un poet român, romancier, eseist și muzician. Dar el a devenit mai cunoscut pentru pasiunile sale pentru parapsihologie. Printre cărţile despre parapsihologie scrise de Ion Ţugui se numără şi “Şapte ani apocaliptici”, în care scriitorul are un dialog cu un personaj bizar, numit Contele Incapuciato.

Interesant e faptul că într-un interviu TV a realizatorului Aristide Buhoiu cu Ion Ţugui, la televiziunea Tele 7 ABC, în noiembrie 1999, parapsihologul român face o afirmaţie şocantă, care se pare că a trecut prea repede neobservată. Şi anume, Nicolae Ceauşescu în persoană a avut la curtea sa o vrăjitoare ţigancă până prin anii ’80. „Conducătorul suprem” ar fi cunoscut-o în ilegalitate, când stătuse ascuns într-o şatră, şi, după 1944, o luase pe lângă el,  astfel că ghicitoarea a ajuns să locuiască în cartierul Primăverii, acolo unde stătea cuplul Ceauşescu.

Totuşi, Ion Ţugui nu explică dacă această ţigancă vrăjitoare ar fi reuşit să-i ghicească lui Ceauşescu dacă avea să moară în ziua de Crăciun a anului 1989. Dacă a făcut-o, iar Ceauşescu a ignorat-o, atunci aşa îi trebuie!

 


Lasă un comentariu