Vine peste noi o iarnă plină de întreruperi de electricitate, în întreaga Europă – avertizează specialiştii


Banca americană de investiții Goldman Sachs avertizează într-un raport actual cu privire la posibile întreruperi de energie electrică pe scară largă în Europa în iarna care vine, iar sute de mii familii se vor confrunta cu o iarnă dificilă. Iată câteva idei în legătură cu acest lucru:

* Există o creştere foarte mare a preţului la electricitate şi gaze naturale în întreaga lume. Dermot Nolan, fost director executiv al Ofgem (autoritate britanică de reglementare a energiei electrice) a declarat pentru Bloomberg că „Va fi scump pentru consumatori, va fi scump pentru marii consumatori de energie. Prețurile la electricitate și la gaze vor fi mai mari decât şi-ar dori toată lumea și vor fi mai mari decât au fost în aproximativ 12 ani”.

* Creșterile prețurilor la energie au un impact și asupra restului Europei: inflația galopează. În același timp, aşa-zişii „salvatori climatici” acționează ca şi cum ar pune gaz pe foc. Oamenii vor cheltui pentru mediu/schimbările climatice nu doar câţiva euro, ci câteva sute de euro.

* Guvernele europene se tem că vor rămâne literalmente fără electricitate odată cu numărul tot mai mare de vehicule electrice.

* Între timp, în Marea Britanie există și alte îngrijorări: lipsesc 100.000 de șoferi de camioane care să aprovizioneze benzinăriile și magazinele alimentare. În plus, după Brexit, o mulţime mare de lucrători străini au fost expulzaţi din țară.

* Dar, nu doar britanicii se tem că vor rămâne literalmente fără electricitate, având în vedere numărul tot mai mare de vehicule electrice. Guvernul german pare să vadă acest pericol și pentru Germania. La începutul anului 2021, a pregătit un proiect de lege prin care oricine dorește să-și „realimenteze” automobilul electric la o stație de încărcare de acasă va fi lăsat fără electricitate în orele de vârf. La fel se întâmplă şi în Marea Britanie: din mai 2022, stațiile de încărcare private din Regatul Unit vor fi întrerupte timp de 9 ore pe zi, de luni până vineri.

* Marea teamă de prăbușire a rețelelor de electricitate nu este nicidecum neîntemeiată, deoarece pe continentul european a existat întreruperi constante în urmă cu doar câteva luni.

* Destul de curând, întreruperile de electricitate ne vor duce la întrebarea pentru ce vrem să ne folosim cota de electricitate.

* Extinderea automobilelor electrice ar face imposibilă folosirea capacităţii actuale de energie; doar în Marea Britanie ar fi nevoie de 6 centrale nucleare până în 2050, pentru a suplini necesarul de energie electrică.

Aşadar, Europa se confruntă cu un viitor incert în ceea ce priveşte electricitatea…

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock