Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Consumul de energie al monedei Bitcoin atinge cote ameţitoare! Unde se va ajunge, dacă se menţine trendul?


Moneda virtuală Bitcoin este un mare consumator de energie. Și anunțul recent al companiei Tesla că a cumpărat monede bitcoin în valoare de 1,5 miliarde de dolari, și că va accepta în curând această monedă ca plată pentru mașinile sale, va încuraja un consum şi mai mare de energie.

Energia utilizată pentru menţinerea lui Bitcoin creşte pe an ce trece; dacă la finalul lui 2018, Bitcoin utiliza la fel de multă energie ca Austria, în 2021, Bitcoin va depăşi deja consumul de energie al Argentinei, potrivit unui studiu al Universității Cambridge. Pentru a vedea comparaţia, populația Austriei este de aproximativ 9 milioane, în timp ce Argentina are aproximativ 45 de milioane de locuitori.

De la anunțul Tesla, Bitcoin a atins o valoare record. Mai multă valoare înseamnă mai multe computere de mare putere care aspiră energie pentru a alimenta mașina Bitcoin. „Într-adevăr, Bitcoin consumă atât de multă energie electrică”, a spus Michel Rauchs, cercetător la Centrul Cambridge pentru Finanțe Alternative. „Acest lucru nu se va schimba în viitor, cu excepția cazului în care prețul Bitcoin va scădea semnificativ.”

Rauchs a creat instrumentul online care estimează consumul de energie al Bitcoin. La 121,36 terawatt-oră (TWh) pe an, instrumentul a arătat că energia consumată de Bitcoin a depășit deja consumul anual de electricitate al Olandei și Emiratelor Arabe Unite, în curând putând depăși Norvegia.

De aceea, pentru a mai tempera acest consum imens, poate că o taxă pe carbon asupra criptomonedelor ar putea echilibra situaţia.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): inhabitat.com


Lasă un comentariu