„Dolarul american se va prăbuşi până la sfârşitul lui 2020, iar preţul aurului va creşte la infinit” – crede un expert economic american


Expertul financiar și economic Alasdair Macleod spune că piața aurului este „extrem de periculoasă” şi asta pentru că băncile americane nu deţin tone de aur fizic care să le salveze.

Ce se va întâmpla cu prețul aurului? Macleod spune: „Prețul aurului deja creşte spre infinit sau, mai precis, dolarul american este pe cale de a ajunge spre zero. Întrebarea la care cred că doriți cu adevărat să știți răspunsul este cât timp va dura asta? În opinia mea, nu foarte mult. Probabil până la sfârșitul anului, pentru că avem o criză bancară în curs de dezvoltare. Aceasta este consecința firească a contracției creditului bancar. (…) Dacă aveți un colaps bancar, atunci aceste valori ale activelor vor scădea. Apoi, randamentele obligațiunilor încep să crească din cauza implicațiilor inflaționiste ale unei colaps financiar. În această etapă, finanțarea guvernamentală devine imposibilă, deoarece guvernele sunt în stare de faliment”.

Macleod spune că acțiunile, dolarul american și obligațiunile vor scădea împreună și explică de ce: „Aceasta este lecția istoriei. Totul coboară. Dacă distrugi moneda, distrugi toate activele financiare care au prețuri în ea. Asta se întâmplă. Aşa funcţionează”.

În încheiere, Macleod spune: „Cred că toate problemele legate de monedă se vor întâmpla până la sfârșitul acestui an (…) Cred că toate vor fi legate de o criză bancară mai mare. O criză bancară este certă. Nu văd cum poate fi evitată (…) Cred că dolarul se va prăbuşi până la sfârșitul anului, iar prețul aurului și argintului se va duce spre infinit. Cred că criza bancară ar putea începe într-o lună”.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): videoclipul YouTube – interviu cu expertul economic Alasdair Macleod

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock