Săracii miliardari: merg cu autobuzul, locuiesc în case de 30.000 de dolari şi mănâncă hamburgeri de 5 dolari

151

warren-buffettSunt oameni pentru care deţinerea unor averi fabuloase nu le-a schimbat prea mult stilul de viaţă şi se comportă la fel de modest ca şi înainte. Şi totuşi sunt printre cei mai bogaţi oameni din lume!

Warren Buffett deţine o avere estimată la 47 de miliarde de dolari! Şi totuşi el şi nevasta sa locuiesc în aceeaşi casă de 50 de ani în Omaha (Nebraska), casă care şi-a achiziţionat-o cu 31.500 de dolari (iată casa miliardarului – vi se pare extravagantă?). Deşi el ia masa la cele mai bune restaurante de pe lume, totuşi Buffett, de multe ori, comandă un hamburger şi o Coca Cola rece, meniu care nu face mai mult de 5 dolari.

Carlos Slim tocmai a primit titlul de cel mai bogat al lumii, având o avere de circa 53 de miliarde de dolari. El şi-ar permite orice lucru de pe lumea aceasta; totuşi, el locuieşte în aceeaşi casă de peste 40 de ani şi nu deţine yacht sau avion personal.

Ingvar Kamprad este pe locul 11 în topul celor mai bogaţi oameni de pe planetă, având o avere de 23 de miliarde de dolari. Fondatorul producătorului suedez de mobilă Ikea a declarat că a sa companie are rolul de a economisi banii daţi pe mobilă de clienţii săi, aşa că “oamenii de la Ikea nu conduc maşini luxoase şi nici nu stau în hoteluri de lux”. Acest principiu este respectat şi de către dl Kamprad, care, atunci când trebuie să se ducă la sediul corporaţiei pe care a fondat-o ori ia autobuzul, ori merge cu maşina personală, un Volvo 240 GL, vechi de 15 ani (iată maşina miliardarului – vi se pare luxoasă?)