Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Facebook are origini româneşti; compania a fost înfiinţată, printre alţii, de un antreprenor al cărui bunic s-a născut în România


Facebook a devenit un gigant mondial, în zilele noastre. Înfiinţată în 2004, corporaţia americană cu sediul în Menlo Park (California) a reuşit în anul 2021 să aibă venituri de 117 miliarde de dolari, astfel că această companie a devenit cea mai mare reţea de socializare din lume.

Dacă e să pătrundem puţin în istoria oficială Facebook, acesta era la origine o rețea socială cu circuit inchis pentru studenții Universităţii Harvard; ulterior însă, ea s-a deschis și altor universități americane.

Fondatorii Facebook pe 4 februarie 2004 au fost, în afară de şeful actual, Mark Zuckerberg, şi colegii săi de la Harvard, Eduardo Saverin, Andrew McCollum, Dustin Moskovitz şi Chris Hughes.

Să ne referim puţin la unul din co-fondatorii Facebook, Eduardo Saverin. Născut în 1982 în Sao Paolo (Brazilia), Eduardo deţinea în 2015 53 de milioane de acţiuni Facebook, care valorau circa 8 miliarde de dolari. Însă Eduardo era deja bogat când a ajuns student la Harvard; el provine dintr-o bogată familie evreiască braziliană. Tatăl lui Eduardo, Roberto, a fost un mare om de afaceri, iar bunicul lui Eduardo, Eugen, a înfiinţat în Brazilia „Tip Top”, o reţea de magazine de îmbrăcăminte pentru copii. Interesant îl reprezintă faptul că Eugen Saverin a fost un evreu născut în România şi care a emigrat în Brazilia în anii 30 sau 40 (probabil).

Nu am găsit alte informaţii pe Internet despre Eugen Saverin… cât de bogat era în România, unde a locuit şi de ce a emigrat tocmai în Brazilia, dar e foarte interesantă această genealogie.


Lasă un comentariu