Corporaţia Amazon se află pe lista celor mai „periculoşi” angajatori, ca urmare a condiţiilor de „sclavie” a salariaţilor


Foto: prelucrare proprie

În septembrie 2019, un angajat al corporaţiei Amazon, în vârstă de 48 de ani, pe nume Billy Foister, a suferit un atac de cord într-un depozit din Ohio. Cu câteva zile înainte, Foister fusese mustrat de un manager, la doar 2 minute după ce a plasat un articol în cutia greșită. Dar, atunci când Foister a căzut la pământ, în timpul atacului de cord, a fost nevoie de 20 de minute pentru ca cineva să observe pentru a chema o ambulanță. Foister a murit, iar Amazon susține acum că nu a murit la serviciu și că a fost o „problemă medicală personală”, aşa cum scrie The Guardian.

Din noiembrie 2018, 6 angajaţi Amazon au murit, mulți alții au suferit răni grave și au existat o creștere a problemelor de sănătate mintală raportate. Potrivit lui „The Guardian”, moartea lui Foister este cel mai recent incident de la Amazon, care menţine compania pe o listă cu cei mai periculoși angajatori din lume.

În aprilie 2019, Consiliul Național pentru Securitate și Sănătate în Muncă a inclus Amazon pe cea mai recentă listă a angajatorilor cu probleme „The Dirty Dozen 2019” (îl puteţi citi AICI), din cauza incidenței ridicate a tentativelor de sinucidere a lucrătorilor, a angajaților suprasolicitați și a tratării deficitare a lucrătorilor contractuali și temporari, pe care Amazon se bazează foarte mult pentru toate operațiunile sale.

„Gigantul comerțului electronic a înregistrat profituri în anul 11,2 miliarde de dolari în 2018, fără a plăti impozit pe venituri federale”, se arată în raport. „În ciuda acestor resurse vaste, există puține dovezi care să arate că Amazon a depus un efort semnificativ pentru a soluționa plângerile angajaţilor în legătură cu stresul, suprasolicitarea la locul de muncă și alte afecțiuni care pot duce la îmbolnăviri, vătămări și chiar decese.”

Nu este un secret faptul că lucrătorii Amazon sunt adesea nemulțumiți de condiţiile de lucru. Cotele ridicate de productivitate a muncii de la Amazon îi obligă pe lucrători să se urineze în sticle, pentru a evita pauzele de dus la baie.

Din păcate, practica „sclaviei” acestor corporaţii tinde să devină o regulă în ziua de azi…

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO