Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

“Nu doresc sfaturi de la un mecanic de tractoare!” i-a spus Enzo Ferrari tânărului Ferruccio Lamborghini. Şi astfel, a apărut competiţia dintre două mărci de maşini sportive de lux: Ferrari şi Lamborghini

1593

blankLamborghini şi Ferrari sunt două mărci italiene binecunoscute pentru maşini sportive de lux. Dar câţi ştiu că marca Lamborghini a apărut ca urmare a rivalităţii cu Ferrari?

Ferruccio Lamborghini se născuse într-o familie de viticultori. El nu a împărtășit pasiunea agricolă a familiei sale; în schimb, îl interesa mai mult mecanica. Lamborghini a servit în Forțele Aeriene Italiene în timpul celui de-al doilea război mondial. Ulterior, el achiziţiona mașini militare vechi și le refăcuse pentru scopuri agricole, cum ar fi tractoare.

În anii 1960, mașinile lui Enzo Ferrari erau cele mai bune din lume în categoria mașinilor sport de lux. Dar, din moment ce era atât de bun mecanic, Lamborghini a decis să-i spună lui Ferrari despre imperfecțiunile pe care le-a găsit în mașinile sale. Însă, Ferrari a crezut că e o impertinenţă ca tânărul mecanic de tractoare să-i vorbească despre imperfecțiuni. Ferrari credea că Lamborghini nu știa nimic despre mașinile sale şi, în general, despre mașini.

Când Ferrari i-a spus lui Lamborghini că nu doreşte sfatul unui mecanic de tractoare, a început o rivalitate. Acest lucru l-a ambiţionat pe Lamborghini pentru a crea noi mașini sportive. Înainte fusese doar un hobby pentru el, dar Lamborghini a decis să-și transforme hobby-ul într-o afacere.

El a văzut insulta lui Ferrari ca fiind forța sa motrice pentru a începe lucrul la propriul său tip de mașină sportivă de lux. A început să proiecteze diferite modele ale propriului său brand. În doar patru luni, a dezvăluit Lamborghini 350 GTV, la Salonul Auto de la Torino din octombrie 1963. Până la sfârșitul anului 1964, Lamborghini vânduse primele sale 13 mașini. Numele s-a schimbat în cele din urmă la 350 GT.

După ce Lamborghini s-a pus în competiție cu Ferrari, a decis să creeze şi alte afaceri, devenind un om foarte bogat înainte de a împlini vârsta de 50 de ani. Astfel, Lamborghini devenise aproape la fel de puternic și bogat ca şi Ferrari.

Mulți oameni i-au zis că este nebun pentru că vrea să construiască o mașină sport pentru a concura cu Ferrari. Spuneau că este imposibil şi că afacerea era prea riscantă, din moment ce Ferrari avea maşini foarte bune.

Lamborghini începuse să lucreze la proiectul său în 1962 și, până în mai 1963, fondase oficial Automobili Ferruccio Lamborghini. A decis să cumpere un teren în Sant’Agata Bolognese. Pe acest teren, a construit o fabrică mare pentru afacerea sa cu mașini. Datorită experienței sale de la celelalte companii, în special a activității sale cu tractoarele, a reușit să înființeze una dintre cele mai bune fabrici pentru compania sa de mașini. De fapt, fabrica sa avea o structură atât de funcțională și solidă, încât era de neegalat în lume.

Iar marca de automobile “Lamborghini” este astăzi una dintre cele mai căutate…

Orgoni Crystal