Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

EXCLUSIV! Vă mai aduceţi aminte de guma turcească “Turbo” – ce avea surprize cu maşinute? Iată câteva din “secretele” ei…

1993

blankCine s-a născut până în 1980 – 1985, din anii copilăriei şi-aduce aminte cu siguranţă de celebra gumă turcească “Turbo”, care avea un gust deosebit (de piersică), dar care a început să fie căutată în special pentru surprizele cu maşinuţe şi motociclete ce le puteai găsi, atunci când deschideai pachetul cu gumă.

Guma “Turbo” a apărut în România îndeosebi începând cu anul 1990, deşi producţia a început de la mijlocul anilor ’80, guma fiind fabricată de compania turcă Kent Gida. Primele serii de gume au avut aromă de piersici, ulterior însă apărând și alte arome de fructe.

Prima serie de surprize Turbo cu maşini şi motociclete (de la 1 la 50) este una dintre cele mai scumpe – costul unei astfel de surprize vânzându-se chiar şi cu 250 de dolari, în funcție de starea ei și de numărul de colecţie avut.

De la mijlocul anilor ’90, guma de mestecat Turbo a fost produsă în trei versiuni: Turbo Super, Turbo Classic și Turbo Sport, diferind în funcţie de tipurile de mașini de pe surprize (moderne, retro și sportive). Producția de gumă “Turbo” originală a încetat în anul 2007.

În acest articol, puteţi observa câteva din surprizele cu maşinuţe şi motociclete din colecţia personală.

blank blank

Orgoni Crystal