Actorul Larry Hagman despre personajul pe care l-a interpretat, J.R. Ewing, în serialul „Dallas”: „J.R. e un adevărat măgar!”


Pe 23 noiembrie 2012, la un spital din Dallas, murea actorul american Larry Hagman, devenit celebru pentru rolul lui J.R. Ewing din îndrăgitul serial „Dallas”, pe care mulţi dintre români şi-l amintesc încă de pe timpul comunismului.

Larry s-a născut în Texas în anul 1930. Primii 5 ani de viaţă şi i-au petrecut alături de părinţi, care într-un moment mai delicat al convieţuirii lor au decis să divorţeze. Mama sa s-a recăsătorit curând cu un producător de filme, iar Larry a trecut în îngrijirea bunicii sale până în momentul în care și aceasta s-a stins din viață.

Larry n-a căzut de acord să accepte un tată vitreg, astfel că imediat ce mama sa a repurtat o serie de succese în cinematografie, el s-a decis să trăiască împreună cu propriul său tată. La vârsta de 15 ani, s-a mutat cu acesta într-un orăşel retras, Weatherford. Curând după aceea, a trebuit să-şi însoţească părintele prin tot Texasul, sprijinind campania electorală a tatălui său ce-şi depusese candidatura pentru Senatul texan. Astfel a găsit prilejul de a cunoaşte în detaliu firea oamenilor locului. „Îi ştiu prea bine: vite, petrol, politică… totul. Aş putea spune că personajul J.R. e abia o copie palidă a prototipului de texan”, spunea la un moment dat Larry Hagman.

Fireşte, nu doar contactul direct cu Texasul l-a făcut să devină un remarcabil interpret al rolului de magnat al petrolului. Anii de experienţă anteriori au fost hotărâtori. În cariera sa a făcut, practic, de toate: a fost actor de scenă şi cinema, cântăreţ, balerin, ba chiar şi regizor. Pe durata războiului a lucrat 4 ani pe scena spectacolelor adresate aviatorilor. În aceeaşi perioadă a cunoscut-o şi pe viitoarea sa soţie, My, o tânără de origine suedeză. După un sejur prelungit în Italia, s-a reîntors în SUA, mai precis la New York, unde a contribuit la ecranizarea a peste 600 de scenarii de televiziune.

„Câştigam 20.000 – 40,000 de dolari pe an. Nu era prea mult, însă eram mulţumit“ – îşi aminteşte Larry Hagman. După o perioadă de criză şi după 10 ani de muncă susţinută, Larry s-a decis să-şi încerce norocul la Hollywood, transferându-se în California.

După debutul său pe marile ecrane (primul succes fiind filmul „I dream of Jeannie”, 1965), cariera artistică a lui Larry intră pe făgașul ireversibil al succesului. Contactat de Lorimar – compania care a produs serialul „Dallas” – Larry Hagman a demonstrat că este un actor total.

„J.R. e un adevărat măgar!” – exclama Larry cu dezinvoltură despre rolul propriu. „Nu cred să existe vreo calitate a acestuia care să-i poată atenua din defecte. Eu unul n-am mai regăsit pe ecrane un personaj mai odios. Când intru în câte un bar pe vreundeva, nu există să nu se găsească cineva care să mă fluiere!“ El adăuga: „Am primit un număr stupid de scrisori. E evident că multe doamne îl găsesc pe J.R. excitant. Cred însă că un mare procent al femeilor americane înclină spre masochism. J.R. işi torturează, practic, toate concubinele, însă…“.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock