Site de secrete, stiinta si metafizica

Comuniştilor le era frică de Michael Jackson

3 19

michael-jackson-concert-2Michael Jackson a ajuns în atenţia STASI (serviciile secrete ale fostei Germane de Est comuniste), din cauza unui concert susţinut în 1988, în Berlinul de Est, chiar lângă Zidul Berlinului. Autorităţile est germane se temeau că fanii lui Michael vor încerca să treacă prin zonă interzisă din apropierea Porţii Brandenburg, pentru a ajunge cât mai aproape de Zidul Berlinului, care îi separa pe tinerii germani, de această dată, de idolul lor şi muzica preferată, scrie Bild.

“Tinerii plănuiesc o confruntare cu poliţia”, arată o notă informativă STASI, datată 4 mai 1988, potrivit căreia tinerii din Berlinul de Est plănuiau să treacă peste baricadele poliţiei pentru a ajunge cât mai aproape de Zid, unde puteau să audă mai bine concertul susţinut de Michael de cealaltă parte.

Iniţial, autorităţile din Berlinul de Est s-au gândit să organizeze un “concert diversionar”, pe un stadion aflat în capătul opus al oraşului, unde ar fi urmat să transmită concertul lui Michael în direct, pe un ecran uriaş, pentru a-i ţine pe tineri departe de baricade. Poliţia secretă avea şi un plan de rezervă: la cea mai mică provocare din partea lui Michael Jackson, în timpul concertului, STASI urma să înlocuiască transmisiunea în direct cu o înregistrare a unui spectacol mai vechi al artistului.

În cele din urmă, STASI a renunţat la acest plan şi a recurs la metodele sale obişnuite, folosind bastoane şi câini pentru a-i alunga pe cei aproape 3.000 de fani care s-au adunat lângă Zidul Berlinului, pe 19 iunie 1988, pentru a-l asculta pe Michael Jackson.

Citește și

Utilizăm cookie-urile pentru a îmbunătăţi funcţionalitatea site-urilor noastre, pentru a te ajuta să navighezi mai eficient de la o pagină la alta, pentru a memora preferinţele tale şi, în general, pentru a îmbunătăţi experienţa utilizatorilor. Accept Cititi mai multe

Politica de intimitate si Cookie