Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Michael Jackson, regele, a murit! Trăiască regele!

200

Michael Jackson 1În dimineaţa zilei de azi, 26 iunie 2009, mulţi dintre noi poate au auzit vestea-şoc care a invadat toată lumea: a murit Michael Jackson, regele fără egal al pop-ului. Pare incredibil, dar până şi regii mor…

Michael Jackson s-a născut pe 29 august 1958 în Gary, Indiana – Statele Unite.

Titlul de Regele “Muzicii Pop” i-a fost atribuit de milioanele de fani din întreaga lume şi de către ceilalţi artişti, printre care nu îşi găseşte egal. Cum a obţinut titlul, vă întrebaţi? Totul a venit de la sine. L-a meritat! Niciun alt artist din istorie n-a generat vânzările masive pe care le-a avut el. Niciun alt artist din istorie n-a primit atâtea premii şi aprecieri câte a primit el. Niciun alt artist din istorie nu stârneşte interesul şi isteria în masă ca el. Şi niciun alt artist din istorie n-a făcut atâtea eforturi umanitare ca el. Nu a existat nici un altul ca el până acum, şi nu va exista niciun altul ca el încă o dată. Şi asta… pentru că Michael Jackson este unic!

Superstar la câţiva ani

Michael Jackson kidMichael a devenit un superstar la o vârstă la care majoritatea copiilor învaţă lucruri ca alfabetul şi cum să numere până la 10. Născut al şaptelea copil într-o familie de 11 membri, Michael şi fraţii săi mai mari [Jackie, Tito, Jermaine şi Marlon] au fost aruncaţi în lumina reflectoarelor, când tatăl lor, Joseph Jackson, un miner din Gary, Indiana, a fondat un grup din fiii săi şi i-a intitulat Jackson 5. Chiar dacă Michael era cel mai tânăr, a devenit imediat clar pentru toată lumea că avea ceva special. Înarmat cu o voce magică, mai matură decât vârsta sa fragedă şi cu o aură fermecătoare care rivaliza cu a oricărui artist din acele vremuri, micul Michael conducea pe fraţii săi la câştigarea concursurilor locale de talente şi la un contract de înregistrări cu Motown la sfârşitul anilor ’60. În timpul petrecut la Motown, Michael a început şi o carieră solo plină de succes care rula paralel cu munca sa alături de fraţi.

Michael Jackson joacă într-un film

În 1976, familia Jackson a părăsit Motown şi a semnat un contract cu Epic unde au continuat să scoată hit după hit. În 1978 Michael s-a aventurat în realizarea unui filmul “The Wiz” alături de Diana Ross, o variantă africano-americană a “Vrăjitorului din Oz”. Filmul nu a fost excepţional însă l-a plasat pe Michael într-o cursă cu destinul, deoarece pe platourile de la filmările la “The Wiz” l-a întâlnit pe producătorul Quincy Jones.

1979: anul transformării sale într-o vedetă de calibru mondial

Michael Jackson 6Michael şi Quincy au colaborat la următorul său proiect solo, Off The Wall. Şi cu acest album Michael a fost imediat transformat dintr-un băieţel simpatic într-un superstar matur. Albumul a fost lansat în 1979 într-o perioadă critică din cauza influenţelor muzicale contradictorii ale anilor respectivi, şi de rock şi de soul, albumul fiind o continuă mişcare de dans. Cu ajutorul melodiilor de nr.1 în top, precum “Don’t Stop ‘Til You Get Enough” şi “Rock With You”, albumul s-a vândut în 10 milioane de exemplare şi a ajuns să fie marcat multiplatina.

Thriller: albumul-şoc cu 50 de milioane exemplare vândute

Michael Jackson 4Era greu de crezut că orice artist ar putea egala un succes aşa de mare. Dar în 1982, Michael a făcut tocmai asta cu lansarea unui album monstru intitulat “Thriller”. “Thriller” a depăşit toate felurile de recorduri. S-a vândut în mai mult de 50 de milioane de exemplare în toată lumea (mai mult decât orice album de dinaintea sa sau de după). Albumul a avut un număr record de 7 hituri de top 10 şi a petrecut un timp record de 37 de săptămâni pe poziţia numărul 1. Rămâne cel mai bine vândut album al tuturor timpurilor.

În acel an, Michael a câştigat şi 8 premii Grammy, un număr nemaiîntâlnit până atunci – 7 pentru “Thriller” şi unul pentru “E.T. – The Storybook”. Cea mai mare parte a succesului lui “Thriller”, se datora unui nou lucru numit “videoclip”. Hit-uri ca “Billie Jean”, “Beat It” şi “Thriller” au prins viaţă chiar în faţa ochilor noştri cu o poveste interesantă şi cu abilităţile de dans incredibile ale lui Michael. Filmuleţele lui Michael nu numai că au ajutat la perfecţionarea mediului video, dar a rupt şi bariera de culoare a MTV-ului. “Thriller” l-a făcut pe Michael Jackson un star internaţional.

Michael a jucat un rol crucial în proiectul de binefacere “We Are The World”, care a fost realizat pentru a combate foametea din Africa. El a continuat să lucreze cu fraţii săi ca şi component al formaţiei The Jacksons, iar turneul “Victory” din 1984 s-a bucurat de un mare succes.

La sfârşitul anilor ’80, a luat cu asalt premiile industriei muzicale şi cele prin care i se recunoştea contribuţia pe care a avut-o de-a lungul timpului în industria muzicală.

“Bad”, al doilea album şoc

Michael Jackson 3Şi, ce faci după ce ai înregistrat cel mai bine vândut album din istorie? Înregistrezi al doilea cel mai bine vândut album din istorie, bineînţeles! “Bad”, următorul proiect solo al lui Michael a fost lansat în 1987 şi s-a vândut în peste 25 de milioane de exemplare în toată lumea şi a inclus hiturile “I Just Can’t Stop Loving You”, “The Way You Make Me Feel” şi “Man In The Mirror”. Însoţit de primul turneu mondial solo al său (cel mai mare turneu mondial din istorie), albumul “Bad” a generat 5 hituri nr.1 consecutive (o performanţă neegalată încă).

“Dangerous”, un album “periculos” de tare

În 1991, cu următorul său album, Michael a continuat vânzările astronomice cu 23 de milioane de exemplare vândute în întreaga lume. Cu Dangerous au venit şi videoclipuri mai artistice şi un alt turneu mondial fantastic. Michael a intrat în istorie şi cu interviul de 90 de minute din 1993, cu Oprah Winfrey. Interviul a fost transmis din casa lui Michael, de la Neverland din Santa Ynez, California şi a fost cel mai urmărit program de televiziune din 1993, atrăgând aproape 100 de milioane de telespectatori din întreaga lume.

Scandalul de pedofilie

michael_jackson 2În plină glorie, Michael s-a confruntat în 1993, cu nişte acuzaţiile care au zguduit lumea show-biz-ului. Un băiat de 13 ani, fiind cunoscut ca un simplu prieten al artistului, pretindea că Jackson a abuzat de el în timpul şederii sale la Neverland. Jackson se afla în turneul Dangerous când acuzaţiile au fost făcute publice, şi a trebuit să amâne câteva spectacole, iar în final să anuleze restul concertelor.

După multe acţiuni puse în mişcare de justiţie împotriva lui şi după multe mizerii atât din partea familiei copilului cât şi a avocaţilor, s-a ajuns la concluzia că împotriva lui Michael Jackson nu pot fi aduse niciun fel de acuzaţii oficiale, din lipsă de probe. Jackson optează pentru a încheia acest episod urât din viaţa lui la o înţelegere în afara tribunalului, plătind familiei băiatului o sumă de bani estimată la 20 de milioane de dolari.

Căsătoria cu moştenitoarea lui Elvis Presley

În 1994, Michael a surprind o lume întreagă, căsătorindu-se cu Lisa Marie Presley, fiica regelui muzicii rock’n’roll – Elvis Presley. Aceştia s-au căsătorit în cadrul unei ceremonii private în Republica Dominicana. Căsătoria celor doi a devenit pentru o perioadă de timp un nou subiect de speculaţii.

HIStory, albumul care a schimbat stilul muzicii lui Michael

În 1995, Michael a lansat cel mai ambiţios proiect al său. HIStory Past, Present and Future Book I a fost un album dublu conţinând 15 hituri ale lui Michael din albumele sale anterioare şi 15 melodii noi. HIStory a fost momentul în care Michael şi-a schimbat stilul din punct de vedere creativ, cele 15 melodii find unele dintre cele mai personale melodii pe care le-a înregistrat vreodată. De asemenea acest album a fost înregistrat cu cea mai modernă tehnologie audio dolby. Până în ianuarie 1996, HIStory fusese certificat de 6 ori platină în Statele Unite şi este încă cel mai de succes album dublu din istorie.

1997, un nou album, şi primul copil a lui Michael

În 1997, Michael a lansat Blood on The Dance Floor: History în The Mix. Albumul conţine 5 melodii noi [unele dintre cele mai bune melodii pe care le-a compus, conform multor critici] şi 8 remixuri de pe HIStory. Unii au văzut acest CD de remix-uri ca o idee minunată deoarece a adus în prim plan un album vechi de 2 ani. Tot 1997 a fost şi momentul în care lumea lui Michael s-a schimbat şi pe plan personal. În februarie al acelui an, soţia sa Debbie, cu care se căsătorise în noiembrie 1996, a născut primul lor copil, un băieţel numit Prince Michael Jospeh Jackson Jr. O fetiţă, Paris-Michael Katherine Jackson a urmat în 1998. Michael a spus că faptul că este tată este cel mai mare vis al său devenit realitate.

Invincible, un album foarte controversat

Michael Jackson 5În 2001 apare Invincible – considerat de mulţi un album de excepţie, însă acesta nu s-a bucurat de o promovare pe măsură din partea casei de discuri. Mai mult, Sony Music a refuzat promovarea mai multor proiecte legate de acest album. În ciuda acestor piedici, vânzările au înregistrat cifre foarte bune. În vara lui 2002 a izbucnit un scandal între Michael Jackson şi Sony Music ca urmare a atitudinii casei de discuri cu privire la “promovarea” albumului Invincible.

Al doilea scandal al regelui pop

La sfârşitul anului 2003, Michael Jackson se confruntă cu un al doilea scandal de molestare. Acuzaţiile aduse sunt asemănătoare celor din 1993, acestea venind exact în ziua lansării albumului “Number Ones”. Pe numele lui Michael Jackson s-a eliberat la acea vreme un mandat de arestare. Jackson însă a venit de bună voie la sediul poliţiei din Santa Barbara pentru a sta la dispoziţia autorităţilor.

Anul 2004 începe prin audierea lui Michael de către autorităţile din Santa Maria, California, în legătură cu acuzaţiile ce i s-au adus, privind molestarea unui minor. Solidaritatea fanilor lui Michael cu idolul lor a fost una fără precedent. Fanii din lumea întreagă s-au solidarizat protestând faţă de acuzaţiile aduse lui Michael. Aceste proteste ale fanilor au fost transmise de toate posturile mari de televiziune din lume.

Dumnezeu să îl odihnească în pace!

Orgoni Crystal