Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Marele chitarist Jimi Hendrix a fost asasinat?

  •  
  •  
  •  
  •  

hendrix-jimmiJimi Hendrix a fost cu siguranţă un chitarist fără pereche pentru că, la aproape patruzeci de ani de la moarte, se vorbeşte încă despre împrejurările dispariţiei lui. S-a întâmplat pe 18 septembrie 1970 la Londra, când Hendrix avea 27 de ani, rememorează cotidianul francez Liberation.

Oficial, Jimi Hendrix a murit accidental, în timpul somnului, înecat în propria voma, după ce înghiţise multe barbiturice şi vin. Dar nu, n-a fost deloc aşa, el a fost asasinat de managerul sau, pretinde astăzi un vechi angajat pentru transportul şi montarea echipamentului formaţiei, James Wright, care va da detalii despre aceste acuzaţii într-o carte ce va apărea la sfârşitul lui iunie 2010.

Autorul spune că deţine informaţia chiar de la manager, Michael Jeffery, care, în 1971, i-ar fi spus lui Wright că a scăpat de chitarist pentru că acesta urma să renunţe la el şi că, datorită unei asigurări de viaţă încheiată de Jimi Hendrix în beneficiul sau, a putut să încaseze două milioane de dolari după decesul muzicianului. Potrivit managerului, citat de Wright, crimă ar fi avut loc după cum urmează: „Au intrat în camera de hotel a Monikai (Monika Dannemann, o iubită a lui Hendrix cu care acesta îşi petrecuse noaptea la hotelul Samarkand), Jeffery a luat un pumn de pastile pe care i le-a îndesat în gură şi i-a turnat câteva sticle de vin roşu pe gât.”

Din păcate, Jeffery nu mai poate comentă afirmaţiile lui Wright: a murit în martie 1973, într-un accident de avion deasupra oraşului Nantes. S-ar putea ca aceasta dezvăluire tardivă să fie pentru James Wright o cale de a asigura lansarea cărţii sale. Totuşi, ipoteza asasinării lui Hendrix de către Michael Jeffery nu este deloc aberantă. Într-o carte apărută în 2000, „The Covert War Against Rock” (Feral House), despre moartea violentă a mai multor muzicieni celebri, ziaristul Alex Constantine scria că, la două zile după moartea lui Hendrix, Jeffery a mărturisit producătorului Alan Douglas că era ‘implicat’ în moartea chitaristului.

Alte două elemente au aruncat o aruncat o umbră de îndoială asupra decesului. Pe de-o parte, Monika Dannemann a dat declaraţii foarte confuze despre ultimele clipe ale lui Hendrix. În mod straniu, ea n-a fost prezentă când a venit ambulanţa. S-a sinucis în 1996. Pe de altă parte, medicul care l-a primit pe Hendrix la spital, John Bannister, a afirmat în mai multe interviuri despre căile respiratorii ale chitaristului că erau pline cu vin, dar că avea puţin alcool în sânge.

Se adăugă la aceste lucruri personalitatea lui Michael Jeffery, despre care se spunea că este un apropiat al FBI-ului, având legături cu mafia, escroc şi oarecum nebun. Relaţia sa cu Hendrix era mai mult decât furtunoasă. Contractul lor urma să se încheie la sfârşitul lui decembrie 1970. Amestecaţi toate aceste ingrediente şi veţi obţine o frumoasă teorie a complotului, scrie în încheiere cotidianul Liberation.

Sursa: www.ziare.com


  •  
  •  
  •  
  •  
Reclame
Orgoni Crystal

 

Lasă un comentariu