Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Savantul român Emil Racoviţă şi incredibila sa întâmplare legată de… „cârnăciorii argentinieni”


La 18 august 1897 pleca din Anvers (Belgia), în călătoria sa antarctică, vasul „Belgica”. La bord se afla un echipaj compus din 19 membri. El avea ca scop explorarea complexă a Polului Sud. Printre protagoniștii ei s-a numărat şi celebrul naturalist român Emil Racoviță.

La întoarcerea din regiunile polare sudice, „Belgica” a făcut o escală în Argentina. Aici, colonia românească l-a primit pe Emil Racoviță cu onoruri. În cinstea lui au fost organizate, între altele, adevărate banchete.

O româncă, căsătorită cu un argentinian, l-a servit la ea acasă cu cele mai alese bucate. La un moment dat, a așezat pe masă o farfurie cu cârnăciori bine rumeniți.
– Serviți, domnule Racoviță!, și-a îmbiat ea oaspetele.

Deși sătul, tânărul savant român n-a putut rezista insistențelor amfitrioanei. A luat un cârnâcior, a gustat din el, l-a mâncat, apoi a cerut altul și altul…
– Sunt delicioși acești cârnăciori argentinieni! a exclamat musafirul. Aș vrea să-mi spuneți cum i-ați preparat…
– Ca la noi la București, din carne tocată, cu puțin usturoi, cu piper și cu sare…

Auzind răspunsul, Racoviță a făcut ochii mari, parcă rușinat, neștiind ce să spună. Gazda i-a explicat că mâncase mititei pregătiți după rețeta muntenească, dar cărora el, moldoveanul, cu siguranță n-avusese prilejul să le simtă până atunci gustul, fiindcă la lași, unde se născuse și copilărise, se pare, nu se cunoștea acest fel de bucate…


Lasă un comentariu