Orgoni Crystal

 

Totul e greşit în lumea noastră! Urmăriţi desenele incredibile din acest articol ale unui polonez talentat şi veţi rămâne tulburaţi de adevărurile spuse!

303

caricatura ironica 1Astăzi am descoperit un artist polonez excepţional: pe nume Pawel Kuczynski (vezi site-ul său: www.pawelkuczynski.com). El s-a născut în 1976 în oraşul polonez Szczecin. Apoi, a absolvit Academia de Arte Fine din Poznan, specializarea grafică. Din 2004, el se ocupă de ilustraţii satirice, câştigând până în momentul de faţă peste 100 de premii şi distincţii. În 2005, el a obţinut premiul Eryk al Asociaţiei Caricaturiştilor Polonezi, pentru cel mai nou caricaturist descoperit, având o mulţime de premii în competiţiile internaţionale.

Ce-mi place la acest artist polonez e faptul că spune lucrurilor pe nume… nu umblă cu mănuşi şi ne arată clar care sunt “bubele” societăţii în care trăim. Desenele sale satirice sunt excepţionale, abordează o mulţime de subiecte (de la politică până la sărăcie) şi ne fac să ne punem următoarele întrebări: De ce la conducerea lumii ajung nişte porci şi nişte nulităţi? De ce lăsăm să se întâmple acest lucru? De ce extrem de puţini oameni decenţi şi inteligenţi vor să se implice în politică? De ce ne urâm atât de mult unii pe alţii? De ce există atâta invidie în noi? De ce noi, ca fiinţe umane, suntem atât de violenţi şi de distrugători? De ce ne place să ne ucidem între noi? De ce alegem să ucidem animalele? Şi multe, multe alte întrebări…

Am ales pentru acest articol câteva desene din operele artistului polonez… la fiecare dintre ele am încercat să-i găsesc câte un titlu potrivit. Sunt sigur că s-ar găsi şi alte titluri mai bune, însă, cel mai mult contează mesajul transmis de Pawel Kuczynski. Bravo lui! Începând de astăzi, mai am încă un idol în această lume!

Pinocchio stă la Casa Albă:

Pinocchio Casa Alba

Politicienii produc dejecţii:

politicienii produc dejectii

Idolii politici se învârt ca o roată: îi dăm jos pe unii, pentru a-i ridica pe alţii…

idolii politici

Privilegiem unele animale, pentru a ne satisface egoul, iar pe altele le ucidem fără milă…

ucigasi de animale

Unii copii se nasc bogaţi, iar alţii săraci. Care e vina celor săraci!?

copii bogati saraci

Politicienii ar trebui să stea în maşina de gunoi:

politicieni tomberoane de gunoi

Credem că puterea e în mâinile noastre, dar suntem manipulaţi din umbră:

manipulare pisica

Locul aşa-ziselor vedete din lumea noastră e în troaca de porci:

vedete porci

Suntem atât de superficiali, încât uităm de oamenii din jurul nostru:

superficiali