Descoperiri ştiinţifice uluitoare care par că „îşi bat joc” de legile fizicii pe care noi le cunoaştem!


legile fiziciiÎn lumea științifică, avem așteptarea de a fi în măsură să explicăm întrebările necunoscute cu ajutorul fizicii. Cu toate acestea, există anumite aspecte care sunt în întregime inexplicabile chiar de către legile fizicii. Mai jos puteţi vedea o listă cu unele descoperiri ale științei care par, în anumite circumstanțe, că îşi bat joc de logica fizicii.

1. O particulă care reacționează atunci când e observată. Această idee este aceea că o particulă nu acționează decât până când este observată. Particula rămâne într-o fază neutră, până în momentul în care este urmărită de un anumit observator, atunci când se decide dacă va fi sau nu activă sau va rămâne în continuare neutră.

Un exemplu al acestui paradox este constatarea oamenilor de ştiinţă din Texas, care au constatat comportamentul straniul al particulelor de uraniu. Acest element, precum se ştie, este instabil și se dezintegrează în timp. Particulele de uraniu, dacă sunt lăsate singure, neobservate, încetează să se mai dezintegreze. Odată ce au fost observate, particulele din uraniu îşi schimbă brusc cursul.

2. Ce se întâmplă cu găurile negre și cu obiectele pe care le mânâncă? Găurile negre reprezintă un aspect pe care îi derutează pe oamenii de ştiinţă. Când găurile negre încep să se evapore sau încetează să existe, orice galaxie, stea sau sistem solar care sunt „mâncate” de gaura neagră, rămân complet dispărute din existență, împreună cu gaura neagră în sine. Acesta este unul dintre cele mai mari mistere pe care spaţiul cosmic ni-l oferă.

3. Sateliții prin prea mare viteză. Această ciudăţenie ştiinţifică este denumită ca „anomalie de zbor”, şi asta pentru că există mai multe nave spaţiale (ca Pioneer 10 și Pioneer 11) care au experimentat o creștere încă inexplicabilă în viteză pe distanțe lungi. În esență, aceasta înseamnă că ele sunt destul de îndepărtate pentru a nu fi afectate de atracția gravitațională a Pământului, dar, într-un fel, reușesc să câștige viteză, ca şi cum ar exista o forță mistică.

4. Gravitaţia are o slăbiciune? Această slăbiciune a gravitaţiei mai este cunoscută şi sub numele de „problema ierarhiei de masă a lui Higgs”. Oamenii de ştiinţă se întreabă de ce gravitaţia este de 1032 mai slabă decât „forţa slabă”, una dintre cele 4 forţe fundamentale ale Universului, din moment ce aceste forţe implică o serie de constante ale naturii.

 

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock