Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Viaţa pe Pământ a fost distrusă în trecut prin mai multe explozii puternice de raze gamma! Poate că înainte de ele, pe Pământ au existat specii inteligente, asemănătoare oamenilor…


explozii raze gammaRaul Jimenez este un profesor de fizică teoretică și astrofizică la Institutul de Științe ale Cosmosului din Barcelona, dar și profesor asociat la Universitatea Harvard. El este persoana cea mai calificată pentru a ne oferi o mai bună înțelegere a misterelor spațiului cosmic. El poate, de asemenea, să ne spună mai multe despre unde ar trebui să se caute viața extraterestră. Cea mai recentă cercetare a sa se referă la rolul exploziilor de raze gamma în existenţa vieţii în Univers.

Jimenez explică faptul că exploziile de raze gamma sunt fenomene în care radiatiile sunt emise cu sarcini electrice extrem de mari, mult mai mari decât cele generate de explozia de supernove, de peste 100 kiloelectroni volți. Pentru a înțelege mai bine acest lucru, cercetătorul ne explică faptul că particulele din razele gamma au mai mult de un milion de grade Celsius.

De mai bine de 40 de ani, oamenii de ştiinţă au căutat să stabilească dacă aceste fenomene astronomice, exploziile de raze gamma, au avut vreun efect asupra vieţii pe Pământ şi, prin extensie, privind posibilele moduri de viaţă care ar putea exista în altă parte a Universului. Iar ei au ajuns la o concluzie interesantă. Conform constatărilor lor, atunci când cantități mari de radiații se ciocnesc cu atmosfera Terrei, viața de pe planeta noastră poate avea probleme serioase. Când aceste particule se lovesc de stratul de ozon, ele formează cantități mari de oxid nitric, pentru care un atom de oxigen este utilizat pentru a descompune moleculele de ozon. Acest lucru este catastrofal pentru formele de viață, deoarece distruge scutul care ne protejează de radiațiile solare cel mai puternice, provocând distrugerea ADN-ului din celulele organismelor vii. Acest lucru înseamnă extincție în masă pe Pământ. Jimenez consideră că unele specii ar putea supraviețui acestei catastrofe doar dacă trăiesc adânc sub suprafața Pământului.

În conformitate cu Jimenez, în urmă cu 500 milioane de ani un fenomen asemănător a avut loc pe Pământ, cu o durată de peste o lună. Aceasta a cauzat dispariția a 90% -95% din ozonul din atmosferă. Această catastrofă stă la originea dispariției în masă din Ordovician-Silurian. În acest timp, aproape toate organismele vii de pe Pământ au dispărut. Jimenez estimează că Pământul a fost „lovit” până în prezent de cinci dintre aceste explozii de raze gamma.

Acest lucru l-a făcut pe Jimenez să ajungă la concluzia că, dacă ne decidem să cautăm viață extraterestră, ar trebui să începem prin a ne uita la periferia Căii Lactee.

Cercetătorii pot doar specula cu privire la ceea ce cauzează aceste explozii de raze gamma catastrofale. Chiar dacă acestea sugerează că exploziile sunt parte a unui ciclu cosmic, cercetătorii încă mai au nevoie de cantități uriașe de observații pentru a ști de ce sunt ele provocate.

În concluzie, este posibil ca Pământul să fi fost locuit cu mult mai devreme că am crezut iniţial, pe Terra dezvoltându-se diverse specii avansate, dar care au fost în cele din urmă distruse de una din aceste explozii catastrofale…


Lasă un comentariu