Dacă Voyager 1 ar fi putut fotografia stelele, odată ce a intrat în spaţiul interstelar, am fi putut observa că Universul nostru este mult mai mic decât credem noi…


Citeam pe gandul.info o ştire în care se arată cum nava spaţială NASA Voyager 1 îşi pregăteşte trecerea către spaţiul interstelar:

„Sonda spaţială Voyager 1, lansată în anul 1977, a ajuns într-o nouă zonă aflată la marginea sistemului solar, numită „calea magnetică”. Evenimentul este extrem de important, oamenii de ştiinţă apreciind că aceasta este o ultimă etapă înainte ca  sonda să pătrundă în spaţiul interstelar. Odată ce Voyager 1 va traversa regiunea, va deveni primul obiect creat de om care va părăsi sistemul nostru solar. Potrivit cercetătorilor, trecerea sondei spaţiale într-o nouă zonă a fost confirmată de o serie de factori. Astfel, vântul solar, un flux de particule încărcate electric emise de atmosfera superioară a Soarelui, formează o uriaşă „bulă” în jurul întregului sistem, denumită „heliosferă”. De asemenea, spaţiul interstelar emite raze cosmice, împiedicate să pătrundă în atmosferă de câmpul magnetic al Soarelui.”

Mă uitam pe Wikipedia la instrumentele ştiinţifice care mai sunt active la această navă spaţială, la mai bine de 35 de ani de la lansarea sa. Singurele disponibile şi active la ora actuală sunt: spectometrul în ultraviolete, magnetometrul, instrumentul de măsurare a particulelor încărcate cu energie joasă, sistemul de măsurare a razelor cosmice şi sistemul de investigare a undelor plasmice.

Din păcate, sistemul foto al navei nu mai este activ. Ar fi fost interesant ca Voyager 1 să realizeze fotografii ale stelelor după ce a ieşit din sistemul solar. De ce? Pentru că heliosfera e posibil să acţioneze ca o lentilă convexă sau concavă, făcând ca totul (stelele sau galaxiile) să pară mai apropiate sau mai îndepărtate. Dacă Voyager 1 ar fi reuşit să fotografieze câteva stele sau galaxii, s-ar fi observat dacă heliosfera care ne înconjoară apropie sau îndepărtează obiectele cosmice. Părerea mea e că heliosfera îndepărtează mult obiectele cereşti şi că, de fapt, Universul este mult mai mic decât îl percepem noi. De asemenea, e posibil ca o parte din galaxii să fie chiar iluzorii (citiţi mai multe despre teoria galaxiilor iluzorii în acest articol: https://www.lovendal.ro/wp52/teoria-galaxiilor-iluzorii-de-ce-universul-este-mult-mai-mic-decat-credem-noi/).

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock