Ce ciudat! Un pescar din Rusia a găsit în râu artefactul unui zeu păgân vechi de 4.000 de ani! Are o figură oribilă!


zeu pagan SiberiaUn pescar, în timp ce pescuia într-un râu din Siberia, a crezut la un moment dat că a agăţat o stâncă în undiţa sa. În schimb, el a prins ceea ce expertii cred că este figurina unui zeu păgân vechi de 4.000 de ani, scrie site-ul grindtv.com.

Pescarul în cauză, Nikolai Tarasov, în vârstă de 53 de ani, a vrut să arunce înapoi în râu statueta cu diametru de 30 de centimetri, dar, după ce a șters-o de noroi, a observat o față, cu aspect feroce, sculptată în artefact: „Am vrut s-o arunc mai departe. Dar apoi m-am oprit când am observat un chip pe piatră. Am spălat-o în râu și mi-am dat seama că e o statuetă.”

Pe partea din spate a figurinei pare a fi sculptat părul. Tarasov şi-a dat seama de valoarea imensă a artefactului, dar a decis să doneze statueta unui muzeu local. „Experții de acolo au sărit în sus de bucurie!” a spus pescarul. Mai târziu s-a stabilit că statueta a fost sculptată în corn, probabil, în epoca bronzului.

Marina Banşikova, director al Muzeului de Istorie din Tisul, a declarat că experții încă studiază relicva, dar sunt destul de siguri că figurina reprezintă un zeu păgân și a aparținut culturii Okunev sau Samus. „Singurele lucruri pe care le-am datat cu aproximativ aceeași vârstă sunt un colier de piatră și două talismane sub forma unui urs și a unei păsări”, a spus Marina Banşikova. Directorul muzeului a mai adăugat că Tarasov nu a cerut nicio răsplată, deşi artefactul este, probabil, mai valoros decât dacă ar fi fost făcut din aur.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO