Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Dictatorul SUA timp de jumătate de secol, Edgar Hoover, şeful FBI-ului – omul care a îngenunchiat toţi preşedinţii Americii şi democraţia americană


Cel mai mare mânuitor al armei şantajului, din toate timpurile, a trăit mai aproape de vremurile noastre, iar acesta a fost Edgar Hoover, şeful poliţiei politice şi contraspionajului american (FBI), timp de o jumătate de secol, 1924-1972. Până la înfiinţarea CIA, în anul 1947, FBI s-a ocupat şi de acţiunile de spionaj pe plan extern ale SUA.

În întreaga istorie a SUA, din 1775 şi până în anul 2001, nu a existat un oficial american care să se fi putut menţine în aceeaşi funcţie într-un organ vital al statului timp de 48 ani, cum a reuşit acest Edgar Hoover. Această malefică creatură umană, care a terorizat societatea americană timp de o jumătate de secol, şi-a bazat puterea şi influenţa pe doi factori fundamentali, şi anume:
– alimentarea până la paroxim a “pericolului comunist”, care ar fi ameninţat însăşi existenţa S.U.A;
– şantajarea clasei politice americane, prin întocmirea de dosare secrete conţinând date şi informaţii compromiţătoare la adresa celor vizaţi, atât din Partidul Democrat, cât şi din Partidul Republican.

Aceste dosare nu făceau parte din arhiva oficială înregistrată a FBI, ci dintr-o arhivă secretă, în afara sediului FBI cunoscută şi manipulată exclusiv de către Edgar Hoover şi un număr foarte limitat de subordonaţi intimi, probabil dintre “iubiţii” lui. Edgar Hoover şi agenţii săi apropiaţi au jucat un rol imens în promovarea la Casa Albă, în funcţia de preşedinte al SUA, a unor oameni cu suficiente păcate, puse la dosare, pentru ca aceştia să nu îndrăznească să se atingă de FBI şi eternul său director general.

În decembrie 1969, preşedintele Lindon Johnson îi relata succesorului său Richard Nixon următoarele: ”Fără «ajutorul» lui Edgar Hoover nu mi-aş fi putut exercita mandatul de preşedinte şi de comandant suprem ai forţelor armate. Dragă Dick, şi tu vei depinde total de Edgar Hoover! El este stâlpul puterii în societatea noastră slabă. Pentru menţinerea securităţii interne, vei depinde din ce în ce mai mult de el”.

Până în cel din urmă ceas, Edgar Hoover a fost spaima întregii societăţi americane, pe care a torturat-o. Nu a existat om politic sau de cultură în legătură cu care “banca de date” a lui Edgar Hoover să nu deţină elemente compromiţătoare cu care să poată fi şantajat. În SUA, în epoca lui Edgar Hoover, timp de 48 ani, asupra fiecărui cetăţean american atârna pericolul de a fi acuzat că este “comunist”, putându-i-se ruina definitiv cariera, chiar dacă nu ajungea direct în puşcărie. Zeci de milioane de americani, inclusiv din mediile culturale cele mai înalte, au căzut victimă acestei “acuzaţii”. Până şi preşedintele-erou al SUA, Franklin Delano Roosevelt, a fost acuzat de către Edgar Hoover că era “comunist”… Lui Roosevelt i-a fost imposibil să-l destituie pe E.Hoover (deşi a vrut s-o facă), deoarece acesta avea un dosar voluminos cu aventurile amoroase ale “primei doamne” Eleonor Roosevelt.

Edgar Hoover i-a “avut la mână” pe preşedinţii Richard Nixon şi Ronald Reagan, deoarece aceştia, în tinereţea lor, au fost informatori plătiţi ai FBI. Pe măsură ce i s-a apropiat ceasul morţii, Edgar Hoover a luat măsuri pentru distrugerea dosarelor secrete despre oamenii politici şi de cultură americani, în număr de aproximativ 200.000. Acest mare închizitor al democraţiei americane a folosit după bunul plac, fără niciun fel de mandate ale procuraturii, cele mai sofisticate tehnici de ascultare şi înregistrare a convorbirilor, violând fără pic de ruşine viaţa particulară a cetăţenilor.

În dosarele oficiale ale FBI, ca urmare a acţiunilor agenţilor poliţiei politice, în cadrul operaţiei COINTERPLO din perioada 1956-1972, şi-au găsit locul, cu diferite “bube”, în jur de 140 milioane de cetăţeni americani! Dintre aceştia, circa 40 milioane au fost acuzaţi de “simpatii pro-comuniste” numai pentru “crima” de a fi participat la manifestaţiile de masă împotriva războiului din Vietnam. În cei 48 de ani cât a stat în fruntea FBI, absolut toţi congresmenii americani au figurat în dosarele secrete ale lui Edgar Hoover putând fi şantajaţi pentru un motiv sau altul.

Familia Kennedy a încercat să se războiască cu Edgar Hoover. Rezultatul – doi morţi pentru familia Kennedy: preşedintele John Kennedy şi procurorul General al SUA, Robert Kennedy. Iată cum un om şi-a bătut joc de cea mai democratică societate din lume. Edgar Hoover poate fi considerat un reprezentant tipic al “Ocultei Mondiale”, la care se fac atâtea trimiteri, alături de Himmler (1900-1945), şeful poliţiei secrete a Germaniei naziste şi Lavrenti Beria (1899-1953), şeful poliţiei secrete a URSS din epoca lui I.V.Stalin.