Enigma craniilor alungite se adânceşte: oamenii primitivi practicau la scară largă deformarea craniană! Cine i-a învăţat ca înfăţişarea lor să se asemene cu cea a extratereştrilor!?

 • 2
 •  
 •  
 •  
  2
  Shares

extraterestri cranii alungitePar a fi ciudate, dureroase, dar, mai presus de toate, par a fi extraterestre. Sunt craniile alungite, despre care tot am vorbit pe acest site (vedeţi, de exemplu, articolul acesta: Arheologii din Franţa au descoperit un misterios craniu alungit de om. Aceste cranii alungite ar fi putut fi realizate prin inginerie genetică! De către cine? De extratereştri?). Dar, o nouă descoperire făcută în Patagonia poate pune în lumină motivul pentru care părinţii şi-au supus copiii la această practică înspăimântătoare, de deformare craniană. Acum, cercetătorii fac mai multe aluzii cu privire la cine i-ar fi putut învăța tehnica. Să fie vorba de extratereștri?

Potrivit unui document recent publicat în Revista Americană de Antropologie Fizică, antropologi de la Universitatea de Stat din Kansas au găsit 60 cranii aparținând vânători-culegători, care au locuit în sudul Patagoniei și în Ţara de Foc în urmă cu 2.000 de ani. Optsprezece dintre cranii prezintă dovezi de alungire, primele găsite în Patagonia.

În timp ce mai multe culturi utilizeau modificarea craniană ca o modalitate de a se diferenția de ceilalți, această motivaţie în cadrul vânătorilor-culegătorilor pare a fi ilogică. De ce ar fi vrut aceştia să fi avut o înfăţişare mai „extraterestră”? Vă vine să credeţi sau nu, cercetătorii cred că vânătorii-culegătorii din Patagonia foloseau cranii mari pentru a avea o înfăţişare mai inteligentă. Potrivit antropologului Marta Alfonso-Durruty, craniile alungite îi făceau pe alții să creadă că acești oameni erau destul de inteligenţi pentru a ști cum să-şi facă capetele lor mai mari și aveau legătură cu alte persoane inteligente, care i-au învățat tehnica.

Cine le-a dat aceste cunoștințe pentru ca craniile lor alungite să demonstreze că ei ar fi mai inteligenţi? Experții au dovezi care arată că deformarea craniană are 45.000 de ani vechime, fiind prezentă la oamenii neanderthalieni. În afară de America de Sud, deformarea craniană a fost, de asemenea, practicată în multe alte locuri, inclusiv Rusia, Scandinavia și Franța, persistând chiar până la începutul anilor 1900.

Alfonso-Durruty spune că patagonienii au învățat tehnica deformării craniene de la alte persoane inteligente. E posibil ca aceste alte „persoane” inteligente să fi fost extratereştrii cu craniul mare? Poate că aceşti oameni au modificat craniile copiilor lor, astfel încât aceştia să semene mai bine cu extratereștrii pe care i-au întâlnit. Poate că a fost un semn de recunoștință pentru cunoștințele pe care extratereştrii le-au oferit. Poate că… însă toată această istorie a noastră e plină de enigme!


 • 2
 •  
 •  
 •  
  2
  Shares

Lasă un comentariu

WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner