Vântul misterios şi întâmplarea paranormală a astronomului Flammarion


Întâmplarea de mai jos poate fi catalogată ca una „paranormală”, dacă nu, cel puţin una bizară, pentru că de ea a avut parte un om de ştiinţă, un renumit astronom, dar şi renumit scriitor. E vorba de Nicolas Camille Flammarion (1842-1925), cel care a publicat cel puţin 50 de cărţi în viaţa sa.

Camille Flammarion a fost preocupat, de asemenea, de ocultism, şi în special de modul în care apariţia fantomelor poate da explicaţii asupra vieţii de după moarte.

În cartea sa, „Necunoscutul”, publicată în 1900, el relatează cum, în timp ce scria capitolul despre vânt din lucrarea „L’atmosphere”, o rafală de vânt a deschis deodată fereastra, a ridicat foile scrise, şi a ieşit cu ele.

Câteva zile mai târziu, a rămas stupefiat primind de la editorul său corectura la capitolul despre vânt, care dispăruse atât de misterios. Vântul dusese foile pe o stradă, într-un moment în care pe acolo trecea portarul editorului. Portarul respectiv îi făcuse de multe ori servicii lui Flammarion, ducându-i manuscrisele la editură; el a ridicat de jos foile împrăştiate şi le-adus, ca de obicei, editorului…

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock