Secretul fericirii în cuplu: spălaţi vasele împreună!

220

femei barbati spaland vaseleE ceva ce femeile tot spun de ceva vreme, însă bărbaţii nu vor să audă: cheia fericirii într-o căsnicie este spălatul vaselor împreună. Potrivit cercetătorilor canadieni, niciunul dintre parteneri nu trebuie să facă singur mai mult de 60% din treburile casnice – iar asta înseamnă toate, de la curăţat în casă până la îngrijit copiii.

Familia tradiţională, în care bărbatul se duce la muncă, iar femeia sta acasă şi are grijă de copii şi de casă nu va ava ca rezultat o căsnicie fericită. Ea se va simţi neîmplinită şi va simţi că nu contribuie îndeajuns în casă.

Însă nici când el stă acasă nu e bine: dacă femeia se duce la serviciu iar bărbatul are grijă de copii, ea va fi mult prea stresată, iar el va fi nefericit.

Rezultatele studiului realizat pe 50.000 de adulţi arată că femeile nu îşi doresc să fie casnice şi sunt mai fericite dacă au o familie modernă. Cele mai fericite cupluri sunt cele care împart în mod egal treburile casnice, sunt amândoi angajaţi sau au copii mari, ce nu necesită îngrijire.

Sursa: www.ziare.com