Impresionaţi-vă prietenii sau colegii cu o scamatorie cu plicuri „marca Iozefini”. Îi va lăsa cu gura căscată…


scamatorie cu plicuriVreţi să vă impresionaţi colegii sau prietenii atunci când vă veţi afla într-o excursie? Atunci aplicaţi următoarea scamatorie marca celebrului „Iozefini”.

Distribuiţi în public o serie de foi şi de plicuri foarte groase pentru a fi imposibil să se vadă prin ele. Rugaţi persoanele să scrie pe hârtiile respective o frază oarecare, foarte scurtă, un cuvânt, un vers, un proverb, tot ce doresc; după aceea să le împăturească şi să le introducă în plicuri. Punând plicurile în pălărie le luaţi unul câte unul şi citiţi fraza scrisă în ele, înainte de a le deschide, spre uimirea celor de faţă.

Pentru execuţie aveţi nevoie de un colaborator. Ştiţi fraza pe care o va scrie el. Puneţi plicul acestuia, neştiut de ceilalţi, în fundul pălăriei, sub toate celelalte. Scoateţi un plic oarecare. Fără a-l deschide, spuneţi fraza colaboratorului necunoscut de public, întrebaţi cine a scris-o. Acesta se ridică în picioare şi cu surprindere recunoaşte că a scris întocmai. Rupeţi apoi plicul sub pretext de a verifica adevărul celor spuse. În realitate aţi deschis un alt plic şi aţi citit fraza scrisă de o altă persoană.

Luând în continuare un plic nou, spuneţi fraza pe care aţi citit-o în plicul anterior şi pe care aţi memorat-o. Cel care a scris-o va recunoaşte că este exact. Procedând la fel, veţi răspunde totdeauna cu siguranţă, atribuind plicului pe care îl aveţi conţinutul celui pe care l-aţi deschis mai înainte. Este de la sine înţeles că trebuie să aveţi grijă să nu arătaţi conţinutul plicului, căci se va observa că el nu cuprinde ceea ce aţi anunţat.


Lasă un comentariu