Robotul lui Leonardo Da Vinci


Robotul lui Leonardo da VinciÎn jurul anului 1495, Leonardo da Vinci a proiectat (şi poate chiar a construit) un cavaler mecanic în armură, poate primul robot umanoid din istorie. Maşinăria din interiorul robotului lui da Vinci, un om artificial acţionat prin cabluri şi scripeţi, a fost creat pentru a da iluzia că înăuntru se afla o persoană reală. Acest robot se putea ridica, putea da din mâini şi din cap, îşi deschidea şi închidea maxilarul corect din punct de vedere anatomic. Ba mai mult, emitea sunete, acompaniat de instrumentele muzicale automate, precum tobele.

De fapt, au existat mai mulţi inventatori în Evul Mediu care au construit maşinării similare cu aceasta, pentru a distra nobilimea. Robotul lui da Vinci era îmbrăcat în armura germano-italiană specifică sfârşitului de secol al XV-lea. Din schiţele lui da Vinci reiese că toate încheieturile se mişcau la unison, angrenate şi controlate de un controlor mecanic, programabil analog, localizat în piept. Picioarele erau propulsate separat, printr-o manivelă exernă care acţiona cablul conectat cu locurile importante -glezna, genunchiul şi şoldul.

În 2005, Facultatea de Inginerie Biochimică a Universităţi din Connecticut a început să recreeze structura de bază a robotului original al lui da Vinci. Proiectul lor va folosi tehnologia secolului XXI şi va include „vederea, recunoaşterea vorbirii şi comanda vocii, mişcări generate de computer şi o structură corporală mai avansată”. Robotul va avea, de asemenea, şi un gât mobil. În plus, va avea capacitatea de a mişca obiectele cu ochii. Această replică a robotului lui da Vinci va opera în două moduri: va răspunde comenzilor computerului, dar şi comenzilor rostite. Manivelele şi roţile originale ale lui da Vinci vor fi utilizate în combinaţie cu modele de muşchi care să imite mişcările umane naturale.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO