Cercetătorii au cartografiat fostul continent Zeelandia, scufundat în Oceanul Pacific. Este el identic cu legendarul continent Mu, pe care ar fi apărut primii oameni acum 200 de milioane de ani?


Aşa cum aflăm de pe site-ul livescience.com, se pare că oamenii de ştiinţă au reuşit să cartografieze continentul pierdut pe care ei îl numesc „Zeelandia”. Se spune că acesta s-ar fi rupt de Australia acum 60-85 de milioane de ani, precum şi de Antarctica acum 85-130 de milioane de ani şi s-ar fi scufundat pe fundul Oceanului Pacific acum 23 de milioane de ani.

Din acest continent, cercetătorii ne spun că au mai rămas Noua Zeelandă şi Noua Caledonie, adică 6%. Restul de 94%, echivalentul a 4,9 de milioane kmp suprafaţă se află situat pe fundul oceanului.

Studierea Zeelandei din prezent a fost dificilă deoarece cea mai mare parte a acesteia se află la peste 1 km sub ape. Noile hărți publicate oferă posibilitatea de a-l explora în detaliu. „Aceste hărţi reprezintă un punct de referinţă ştiinţific – dar sunt mai mult decât atât”, a declarat geologul Nick Mortimer, unul dintre autorii cercetării.

Foarte interesant e faptul că tot în zona Oceanului Pacific s-ar fi aflat fostul continent Mu, conform unor ezoterişti. Dacă ţinem cont de anumite legende locale, omul ar fi apărut pe continentul Mu în urmă cu 200 de milioane de ani, deci în perioada în care istoria naturală ne învaţă că ar fi existat doar dinozaurii.

Tot conform aceloraşi legende, Mu s-a scufundat în urma unui cataclism provocat de emisii de gaze înmagazinate în caverne uriaşe aflate sub fundul oceanului. În concordanţă cu cercetările colonelului Churchward, locuitorii continentului erau monoteişti, practicând cultul Soarelui, acesta fiind considerat ca o expresie fizică a Divinităţii (Divinitatea fiind Soarele
spiritual care nu se poate vedea).


Lasă un comentariu