NASA spune că a descoperit o planetă posibilă plină de viaţă, aflată la imensa distanţă de… 1.200 de ani-lumină! Bine că nu e în stare să descopere „planeta X” din sistemul nostru solar, aflată de 12.000 de ori mai aproape…


exoplanetaIată ce putem citi pe ziaruldeiasi.ro:

O exoplanetă telurică denumită Kepler-62f şi descoperită de telescopul orbital Kepler la aproximativ 1.200 de ani lumină de Terra, pe orbita stelei Kepler-62 aflată în constelaţia Lira, ar putea dispune de un ocean vast şi ar îndeplini condiţiile necesare pentru a susţine viaţa, conform unui nou studiu publicat în revista Astrobiology. „Am descoperit că pe această planetă ar putea exista mai multe variante de condiţii atmosferice care să permită să fie suficient de cald pentru a exista apă în stare lichidă la suprafaţă. Este vorba de o candidatură puternică la titlul de planetă locuibilă”, a precizat coordonatorul acestui strudiu, Aomawa Shields, cercetător postdoctoral la Universitatea California din Los Angeles. Dr. Shields, alături de colegi de la Universitatea din Washington, a ajuns la concluzia că planeta Kepler-62f, care este cu aproximativ 40% mai mare decât Pământul, face parte dintr-un grup de cinci exoplanete aflate pe orbita unei stele mai mici şi mai reci decât Soarele, fiind cea mai îndepărtată dintre planetele de pe orbita stelei sale.

Perioada de revoluţie a acestei planete este de 267 de zile, distanţa faţă de steaua sa fiind similară celei la care se află planeta Venus faţă de Soare. Diferenţa este însă legată de faptul că steaua pe orbita căreia se află această planetă este mai mică şi mai rece decât Soarele şi astfel aşa-numita „zonă de aur”, distanţa optimă la care apa poate exista în stare lichidă, este mai apropiată de stea decât în cazul sistemului nostru solar.

P.S. Ştiri despre exoplanete descoperite tot am scris pe site-ul acesta (iată, de exemplu, ultimul articol pe această temă: Astronomii au reuşit cartografierea iadului: o exoplanetă, plină de lavă fierbinte, aflată la incredibila distanţă de 40 de ani-lumină! Eu nu înţeleg cum naiba au reuşit…). Îmi păstrez însă mirarea de atunci: dacă cercetătorii au o aparatură atât de sofisticată încât pot să observe o planetă aflată la incredibila distanţă de 1200 de ani-lumină (!!) şi să observe că are şi o posibilă atmosferă, dar şi perioada de revoluţie, cum de naiba nu pot ei să descopere planeta X, în interiorul sistemului nostru solar, care nu se poate afla la o distanţă mai mare de 0,1 – 0,3 ani-lumină!? Ceva îmi scapă: ori aparatura de azi folosită pentru descoperirea obiectelor cereşti este mult mai performantă decât ni se spune, ori suntem minţiţi în continuare cu neruşinare…

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO