Anecdotele doctorului Quesnay: cum îşi liniştea acesta pacienţii care aveau şanse de 1% de supravieţuire…


francois-quesnayUn medic nu trebuie doar să fie bun în profesia sa; el mai trebuie să cunoască şi filozofie de viaţă şi cultură generală, iar acest lucru se întâmplă, din păcate, la prea puţini doctori din zilele noastre.

De asemenea, un medic ar trebui să aibă şi un simţ al umorului destul de dezvoltat, amestecat cu o fină ironie, la fel ca Fancois Quesnay, doctor la curtea regelui Ludovic al XV-lea, dar şi mare economist. Iată două din anecdotele legate de acest doctor:

1) Quesnay e întrebat de regele Ludovic:
– Dacă nu ai fi doctor şi ai fi rege, ce ai face?
– N-aş mai munci. N-aş mai face absolut nimic.
– Şi atunci cine ar guverna?
– Legea.

Francois Quesnay e întrebat de un client dacă boala lui e vindecabilă.
– Fără îndoială că te vei vindeca, îi răspunse Quesnay, deoarece cazul e menţionat astfel: „unu la sută din această maladie e vindecabil”.
– Şi asta ce înseamnă, domnule doctor? întrebă nedumerit bolnavul.
– E clar: dumneata eşti al o sutălea caz pe care-l îngrijesc… şi până acum n-am salvat pe niciunul!

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO