Site de secrete, stiinta si metafizica

De ce femeile stau mai mult în magazine decât bărbaţii? Ni se trage din epoca de piatră…

5 10

femeie cumparaturiS-a dovedit ştiinţific: femeile şi bărbaţii fac shopping în mod diferit pentru că aşa i-a modelat evoluţia. Daniel Kruger, profesor universitar la Universitatea din Michigan, ne-a lămurit problema: femeile stau cu orele, aleg, miros, probează pentru că, demult de tot, când trăiam în peşteri, femeile culegeau fructe şi plante. Care trebuiau alese, mirosite, probate, altfel muream otrăviţi sau păţeam altele.

În schimb, bărbaţii intra rapid în magazin, cumpăra ce le trebuie şi ies pentru că, tot pe atunci, când ieşeau din peşteri, ei vânau: acţiune rapidă, prada ţintita, repaos. Profesorul Kruger spune că trebuie să ne înţelegem reciproc, pentru a evita certurile. Lui i-a venit ideea când a fost într-o excursie cu grupul, la Praga: imediat, femeile s-au dus la cumpărături, iar bărbaţii nu puteau pricepe de ce. Şi Kruger a realizat de ce: e un comportament ancestral – când grupul se mută, femeile trebuie să ştie locul, să cunoască potecile spre fructele neotrăvitoare.

Sursa: Dilema Veche

Citește și

Utilizăm cookie-urile pentru a îmbunătăţi funcţionalitatea site-urilor noastre, pentru a te ajuta să navighezi mai eficient de la o pagină la alta, pentru a memora preferinţele tale şi, în general, pentru a îmbunătăţi experienţa utilizatorilor. Accept Cititi mai multe

Politica de intimitate si Cookie