Ce-ai face dacă te-ai întâlni cu un extraterestru?

211

extraterestru211Popularitatea filmelor SF din ultimii 50 de ani semnifică faptul că majoritatea oamenilor împărtăşesc ideea conform căreia în Universul nostru se mai găsesc şi alte fiinţe. Acei care resping existenţa unei vieţi extraterestre nu sunt oameni credincioşi, ci atei care cred în evoluţionism şi în faptul că apariţia vieţii pe Pământ a fost absolut întâmplătoare.

Găsirea dovezilor ştiinţifice cum că viaţa extraterestră ar exista, recepţionarea unui semnal inteligent din afara spaţiului terestru sau întâlnirea faţă în faţă cu extratereştrii…toate acestea ar crea noi provocări.

Cum vor reacţiona oamenii în aceste cazuri? Acest lucru va depinde atât de natura inteligenţei extraterestre, cât şi de personalitatea fieacărui om în parte. Ar fi extratereştrii inferiori sau superiori faţă de oameni? Sau egali?

Sunt sigur, însă, că vor exista reacţii diferite. Să ne amintim de reacţia noastră faţă de animale. Unii din noi iubesc animalele, alţii le urăsc şi chiar le mănâncă.

Să presupunem că am reuşi contactul cu o rasă mai inteligentă decât noi; sunt sigur că una din primele întrebări pe care le-am pune ar fi: “Cum am putea profita de ei”? Ne vom întreba dacă au tehnologia mai avansată în a călători, dacă au medicamente care ar putea vindeca totul sau cum am putea să ne îmbunăţi vieţile. Pe de altă parte, am fi dispuşi noi, oamenii, să devenim servili faţă de o civilizaţie extraterestră mai avansată? Eu cred că nu, întrucât civilizaţia umană este una revoluţionară şi luptătoare. Atunci, ce le-am putea noi, oamenii, unor extratereştri mai avansaţi ca noi? Cum societatea umană este şi una misogină (întrucât bărbaţii se află la putere), eu cred că am fi în stare să le oferim femeile noastre (dacă ar avea nevoie de ele), în schimbul tehnologiei lor. Se oferă vreo voluntară? 🙂