Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

De ce nu voi sărbători nimic pe 1 mai

136

1 maiÎn oraşul în care locuiesc eu, am văzut că primăria a instalat steaguri tricolore pe străzile principale. Înseamnă că e sărbătoare! Adică, sărbătorim 1 mai. Sărbătoriţi voi, pentru că eu n-am de gând s-o fac. Şi am cel puţin trei motive pentru care n-o fac:

1) 1 mai e ziua de înfiinţare a sectei Illuminati. La 1 mai 1776, în Bavaria, un doctor în teologie – Adam Weishaupt – a fondat societatea “Vechii Căutători de Lumină din Bavaria”, care va deveni în scurt timp cunoscută sub denumirea de “Ordo Illuminati” (Ordinul Iluminaţilor). Citiţi mai multe în acest articol: De 1 mai, sărbătorim nu “ziua muncii”, ci ziua înfiinţării sectei Illuminati. Chiar sincer nu sunt entuziasmat să sărbătoresc ziua Illuminati, adică ziua unei secte francmasonice.

2) Chiar dacă, am presupune prin absurd, că n-ar avea deloc legătură ziua de 1 mai cu Illuminati, mi se pare absolut stupid să sărbătoreşti o “zi a muncii” prin odihnă şi distracţie. Ar fi trebuit să numească “ziua odihnei, distracţiei”, în niciun caz a muncii. Ca şi cum am sărbători o “zi a se*ului” prin abstinenţă, o “zi a luminii” prin întuneric etc.

3) De prea multe ori, ziua de 1 mai a fost asociată cu cei care lucrează în mină, dau cu ciocanul, sparg cu pick-hammerul, sapă şanţuri etc., adică cei care “muncesc cu adevărat”. Munca intelectualilor (softiştii, contabilii, funcţionarii, medicii, profesorii etc.) a fost considerată, eronat, ca fiind una uşoară, aşa că ei nu prea aveau ce căuta printre categoriile celor ce sărbătoresc de 1 mai. Eu nu sunt “muncitor adevărat”, aşa că nu văd niciun motiv pentru care aş celebra această zi.

Aşa că eu azi nu sărbătoresc absolut nimic. S-o facă alţii, pe la televizoare. Sau la grătare. Depinde în ce parte te afli.

Orgoni Crystal