Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Totuşi, suntem materie sau spirit?

190

materie-spiritReligia şi alte căi spirituale ne învaţă că materia este ireală, pentru că este efemeră, iar ceea ce este temporar nu poate fi real. Singurul lucru real din tot Universul cunoscut şi necunoscut nu poate fi decât spiritul, adică acel aspect necunoscut, care este etern, şi care a existat înainte de materie, există şi acum, şi va exista şi după distrugerea materiei. Ştiinţa, în schimb, ne învaţă altceva: că materia este singurul aspect real din această lume, iar ceea ce religia denumeşte “spirit”, ştiinţa o denumeşte “energie”. Însă aceasta nu este eternă, ci se află într-un proces continuu de transformare.

Aşadar, şi religia şi ştiinţa, recunosc materia ca substanţă, pe când spiritul nu este recunoscut decât de religie. E şi normal să fie aşa…Atât timp cât ştiinţa lucrează cu dovezi materiale, spiritul nu va putea fi descoperit niciodată de vreuna din ştiinţe, ci doar bănuit că ar exista. Dar noi, oamenii, din ce suntem formaţi? Din trup şi minte, mintea fiind creaţia trupului (aşa spune ştiinţa). Religia spune că oamenii sunt formaţi din trup şi suflet, trupul fiind cel muritor, pe când sufletul este nemuritor.

Trecând prin acest labirint ştiinţifico-religios, pot să vă spun care este părerea mea. Eu cred că nici religia, nici ştiinţa nu se înşeală. Toată problema e faptul că ştiinţa nu poate descoperi existenţa sufletului, a eternului, pentru că acest lucru nu se poate face din lumea materială. Eternul există pentru simplu fapt că efemerul, materia, nu s-ar fi putut naşte din nimic. Din nimic, nu se poate face nimic. Mulţi dintre voi, poate o să mă întrebe: bine, atunci, eternul cine l-a creat? Cum a apărut el? Iar eu le-aş răspunde: mintea umană este produsul materiei, al efemerului. Cum ar putea ea înţelege ea vreodată cum s-a născut eternul? Gândiţi-vă bine…

Orgoni Crystal