Revolta „vestelor galbene” din Franţa este îndreptată împotriva globaliştilor şi agendei lor („încălzire globală”, imigranţi, „fake news”)


Am vorbit acum câteva zile, în acest articol, O fotografie incredibilă din timpul protestelor violente de la Paris ne spune totul despre vremurile în care trăim, despre faptul că revoltele din ultima perioadă din Franţa au cauze sociale profunde în societatea franceză, în ciuda încercărilor disperate ale unora de a le lega de Putin (francezii au ieşit în stradă aţâţi de trolii de pe Facebook de la Moscova!). Nu neg posibilitatea ca „ţarul de la Răsărit” să-şi fi băgat coada în Paris, dar problemele cu care se confruntă societatea franceză sunt cât se poate de reale, şi nu provin de ieri şi au zeci de ani vechime.

Spuneam în articolul menţionat mai sus de unde provin problemele: în ultimii aproape 30 de ani, începând cu 1990, guvernele care s-au succedat în Franţa au redus impozitele pentru corporaţii și mari capitaluri şi au efectuat privatizări ale companiilor de stat. Această pierdere a veniturilor a fost compensată prin reducerea costurilor din zonele rurale, cum ar fi închiderea școlilor, spitalelor, liniilor de tren – toate aceste aspecte care făceau viaţa mai ieftină.

Ultima salvare a oamenilor din mediul rural a fost capacitatea lor de a găsi un loc de muncă departe de casă, fiind capabili să-și permită costul transportului. Deţinerea unei mașini și costul rezonabil al combustibilului i-a mulţumit pe majoritatea locuitorilor din mediul rural și din suburbiile oraşelor mari, care nu-şi permiteau locuințe în centrele urbane. Dar atunci când guvernul Franţei a anunţat că vehiculele mai vechi (singurele pe care şi le pot permite cei săraci) vor fi impozitate mai mult pentru a încuraja oamenii să cumpere vehicule mai noi, că aceste vehicule nu vor mai putea fi conduse decât în anumite zile și că benzina/motorina folosită va fi impozitată mai mult, atunci toate aceste lucruri au atacat direct în nivelul de viață a milioane de oameni din întreaga țară. Aceste măsuri, luate în numele încălzirii globale, sunt văzute ca fiind foarte ipocrite. SUV-urile mari nu sunt impozitate mai mult, li se permite să conducă în continuare fără restricţii. Căile ferate au fost privatizate, crescând costul biletelor; singurele mijloace accesibile acum sunt autobuzele, care (culmea!) poluează și sunt lente, faţă de trenurile care sunt rapide şi electrice.

Aşadar, revolta „vestelor galbene” (cum mai este ea cunoscută) din Franţa poate fi un semnal de alarmă al oamenilor obişnuiţi împotriva globaliştilor: cetăţenii s-au săturat să fie manipulaţi şi minţiţi în legătură cu „încălzirea globală”, care nu e văzută decât o nouă şmecherie a oligarhilor de a se îmbogăţi şi mai mult (nu că le-ar păsa lor foarte mult de Terra). De asemenea, cetăţenii s-au săturat de agenda impusă artificial de globalişti (imigranţi, „fake news” etc.).

Foto: Getty Images