Opinie: Jack Dorsey, preşedintele Twitter, şi cenzura sa marxistă de pe platforma de socializare. „It’s enough!”


La începutul anului 2021, s-au întâmplat multe lucruri grave în lume. În primul rând, pe 6 ianuarie 2021 a avut loc un incident extrem de serios, mai mulţi protestari americani intrând în Capitoliul de la Washington (parlamentul american) pentru a cere oprirea desemnării lui Joe Biden ca viitor preşedinte al SUA. Drept urmare, Donald Trump a fost considerat drept principalul vinovat moral, aşa că Big Tech (marile companii de social media) au început să-l baneze pe (încă) actualul preşedinte american. Astfel, Twitter şi Facebook i-au suspendat contul lui Donald Trump (şi nu numai lui, ci şi altor susţinători ai lui).

Interzicerea / banarea preşedintelui american în a-şi exprima părerea de către nişte mari corporaţii tehnologice reprezintă un fapt extrem de grav, un atac la libertatea cuvântului. Unele state europene (cum ar fi, Franţa şi Germania) au reacţionat puternic, criticând decizia acestor mari corporaţii. Nouă, românilor, ne sunt familiare aceste cenzuri încă de pe timpul comunismului, când nu aveai voie să exprimi altceva decât „politica oficială a partidului”.

Acum, nu trebuie să cădem în celălalt extremism. Nu poţi face propagandă publică pentru terorism, asasinate, violenţă, trafic de fiinţe umane şi alte infracţiuni asemănătoare. E clar că aceste lucruri ar trebui interzise / stopate din faşă. Însă, e dreptul fiecărui om (că o fi gunoier sau preşedinte) în a-şi exprima opiniile cu privire la anumite aspecte, chiar dacă ele sunt împotriva „curentului general”. Culmea e că Trump a fost banat / interzis de pe Twitter, după ce a făcut apel la protestarii de la Washington în a-şi păstra calmul şi în a nu recurge la violenţe. Şi cu toate acestea a fost „ras” de pe Twitter.

Această companie a pierdut la bursă (în urma acţiunilor sale nesăbuite de cenzură) 5 miliarde de dolari (vedeţi articolul de pe Business Insider). Şi ştiţi care e culmea ironiei? Că în 2015, Twitter a suferit, la fel, o pierdere mare, chiar înainte de intrarea lui Trump în campania prezidenţială. Compania apoi a început să-şi revină puternic, în special începând cu anul 2017, ca urmare a postărilor controversate ale lui Trump pe Twitter, iar acest lucru a creat un flux mare de interes al utilizatorilor din întreaga lume. Aşadar, Twitter-ul îi datorează enorm lui Trump pentru că a crescut în ultimii ani.

Ce se întâmplă acum? Influencerii conservatori (fideli preşedintelui Trump) banaţi de pe Twitter vor migra spre alte aplicaţii independente de social media, ca Gab.com, Telegram sau Signal, iar controversele de pe Twitter nu vor mai fi atât de relevante.

Spre deosebire de alte site-uri de socializare care pun accent pe conectarea cu prietenii și familia, Twitter este orientat către utilizatorii care pot susține un public larg, ceea ce face ca utilizatorii să rămână mai puțin motivați dacă simt că nu îi ascultă nimeni. „Acțiunile Twitter au scăzut probabil, deoarece investitorii sunt îngrijorați că interdicția lui Trump va eroda interesul față de platformă și va duce la boicoturi în rândul celor care consideră că decizia este motivată politic și o modalitate de a reduce la tăcere o voce conservatoare majoră”, a spus site-ul Business Insider.

Simţind că „îi fuge pământul de sub picioare”, şeful lui Twitter, Jack Dorsey, a avut o ieşire publică spunând printre altele că deşi decizia de a-l bloca pe Trump a fost una „bună”, totuşi ea constituie un „eşec”, pentru că stabileşte un precedent care i se pare „periculos” în ce priveşte puterea deţinută de marile companii.

Numai că e mult prea târziu pentru Twitter, iar unii oameni vor migra în acele platforme unde vor găsi libertate în a-şi expune ideile, fără a fi consideraţi că „împrăştie fake news-uri”, că „nu respecte standardele comunităţii”, etc.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO