Un alt exerciţiu de imaginaţie: dacă noi nu suntem altceva decât nişte simple vise ale unor fiinţe cosmice?


Haideţi să mai facem încă un exerciţiu de imaginaţie, aşa cum am făcut acum câteva zile, când am discutat despre jocul video şi extratereştri (https://www.lovendal.ro/wp52/intreaga-lume-si-viata-a-noastra-nu-este-altceva-decat-un-gigant-joc-video-jucat-de-extraterestri/). Să ne raportăm din nou la acelaşi Univers imens în care trăim, dar, de data aceasta, presupunem că stelele, planetele şi sateliţii reprezintă protonii, neutronii şi electronii care trăiesc într-o imensă fiinţă vie, iar noi suntem atât de mici în comparaţie cu misteriosul vid de lumină străveche din jurul nostru. Structura atomică pare să fie la fel cum stelele, planetele şi sateliţii orbitează fiecare în jurul celuilalt.

Ceea ce noi numim pulsari şi quasari ar putea reprezenta sinapse neurale, impulsuri nervoase care trec de la un neuron la altul. În acest Univers există miliarde de comete, iar aceasta ar putea reprezenta în această fiinţă drept semnale nervoase ce pleacă din creier în alte părţi ale corpului. Poate că această fiinţă uriaşă nu este încă pe deplin maturizată şi încă mai creşte, aşa cum Universul pare să se expansioneze în toate direcţiile.

Sau poate că, dacă am coborî la o scară mai mică, galaxiile reprezintă de fapt mai multe fiinţe gigantice, atât masculine cât şi feminine, iar atunci când fiinţele reacţionează unele cu altele, galaxiile se ciocnesc. Ceea ce noi percepem a fi nove sau supernove, ar putea reprezenta stimulări electrice pe care aceste fiinţe le experimentează în timpul orgasmului apărut în timp ce ele fac dragoste.

Sau… dacă noi nu suntem altceva decât nişte simple reflecţii ale acestor fiinţe cosmice, atunci când ele visează…adică doar nişte simple vise ale fiinţelor cosmice, iar atunci când aceste fiinţe se trezesc, noi nu vom mai exista deloc, exact ca şi cum am stinge lumina sau o flacără…

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock