Haideţi să ne descoperim sufletul în timpul vieţii!

2.994 vizualizari

Imagine1103Mulţumesc tuturor pentru condoleanţele exprimate în comentariile pentru acest articol https://www.lovendal.ro/wp52/de-ce-trebuie-ca-oamenii-sa-moara/. Dacă aş putea să am o cât de mică bucurie în aceste clipe de mâhnire sufletească, aceasta ar fi legată de profundele poziţii care le-aţi exprimat vizavi de moartea şi de sufletul omului. Aceasta arată că marea majoritatea a celor care citesc şi comentează pe acest site, n-au o gândire superficială, atât de des întâlnită în ziua de azi.

N-am să încep să analizez comentariile voastre; durerea din suflet mă împiedică s-o fac. Am realizat seara aceasta poza de la începutul articolului. E vorba de capela în care este depus trupul neînsufleţit în cauză. Stăteam pe bancă şi meditam…Priveam capela, dar şi minunatul cer de deasupra sa. Şi mă gândeam la sufletul celui mort…mă gândeam că poate e deasupra capelei şi priveşte totul cu multă detaşare. Poate că se uită şi râde de noi, oamenii vii, cât de mult ne chinuim şi ne luptăm pentru a vieţui. Sufletul poate ajunge instantaneu până la cerul din imagine. E ca o pasăre fără aripi. Dar, totuşi, sufletul are vreo formă? Ia forma trupului celui decedat? Ce reprezintă el mai exact? Nu oare acea energie care menţine un trup viu? Ce bine ar fi ca oamenii să-şi descopere cu adevărat sufletul înainte ca ei să moară. Atunci, cu siguranţă nu le-ar mai frică de moarte, căci ar şti că nimic nu moare…Nici măcar trupul. Trupul e o simplă materie care se transformă; n-are cum să moară, ci doar se transformă.

Haideţi să facem cu toţii acest lucru: să ne descoperim sufletul, înainte de a muri…Să putem călători până la cer înainte şi înapoi, aproape instantaneu.