Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Marele secret al Universului: omul percepe timpul prezent cu o întârziere de 6 luni

327

blankÎntr-un articol scris cu ceva timp în urmă (https://www.lovendal.ro/wp52/stie-cineva-daca-moartea-poate-fi-simtita-cu-180-de-zile-inainte-de-a-aparea/) mă legam de o afirmaţie făcută de misticul Osho, conform căreia un om sfânt îşi poate simţi propria moarte cu 6 luni înainte. În explicarea acestui fapt, plecasem de la ideea că ar exista într-un fel un destin care n-ar mai putea fi schimbat. Totuşi, mă frapa ceva: de ce perioada de 6 luni? Şi e vorba doar de moarte sau şi de alte evenimente? Apoi, mi-am adus aminte de o serie de precogniţii şi previziuni care au fost relatate de-a lungul timpului. De exemplu, preşedintele american Lincoln care îi spune soţiei sale că s-a visat că zăcea mort în mijlocul Casei Albe (https://www.lovendal.ro/wp52/presedintele-lincoln-viseaza-cum-va-fi-asasinat-cu-cateva-zile-inainte-de-tragedie/), şi peste câteva zile fiind asasinat. Sau o serie de clarviziuni, ca cea a filozofului suedez Swedenborg care “a văzut” de la 600 de kilometri un incendiu devastator (https://www.lovendal.ro/wp52/asta-da-clarviziune-cum-a-vazut-filozoful-swedenborg-un-incendiu-de-la-600-de-kilometri-distanta/). Dar în istorie există mii şi zeci de mii de exemple de precogniţii şi profeţii ce nu pot fi trecute cu vederea. Cred că fiecare din noi a trăit măcar o dată câte un sentiment de anticipare a unor evenimente.

Cum am putea explica toate aceste evenimente? Citeam cu puţin timp în urmă un material precum că omul percepe cu întârziere realitatea din jurul său. Mai precis, realitatea are loc deja, dar omul o percepe mult mai târziu. Şi iată cum mi s-a aprins un beculeţ! Dacă toate fenomenele de previziune, profeţie sau alte evenimente asemănătoare se datorează întârzierii creierului sau conştiinţei umane în a observa evenimentele din jurul său, atunci am putea avea o anumită explicaţie logică pentru toate aceste fenomene. Şi atunci, nu există “a vedea viitorul”, nu există destin, ci doar o încetineală a conştiinţei noastre. Uneori însă, aceeaşi conştiinţă a noastră poate avea “scăpări” şi percepe evenimente ce par a fi din viitor, dar sunt din adevăratul prezent pe care noi îl credem că este viitor.

Dar până unde merge această întârziere în perceperea realităţii? Osho ne-a dat un reper: 180 de zile, adică 6 luni. Perioada ar putea fi însă mai mare sau mai mică. Aştept să-mi spuneţi care e părerea voastră despre această teorie.

Orgoni Crystal