Incredibil unde am ajuns! O întreagă naţiune jeleşte moartea unui speculant, în timp ce dispariţia patriotului Gheorghe Buzatu a trecut neobservată!


moartea lui NaeA murit Nae Nicolae! Dar, ia staţi puţin…cine naiba mai e şi ăsta? Eu până acum 2 zile nici nu ştiam de el…până când întreaga mass-medie din România i-a făcut cunoscută moartea acestui personaj, strivit de roţile trenului. Din cancan.ro aflăm că acest Nae Nicolae era „cel mai bun prieten al lui Gigi Becali, fiind şi regele imobiliarelor din Ilfov, dar şi patronul echipei de fotbal FC Ştefăneşti”. Da, Ştefăneşti, comuna unde manelistul Adi Minune a fost consilier local.

Despre morţi numai de bine, dar totuşi nu pot să mă întreb: ce „personalitate” era acest Nae, de merita să fie prezentat pe aproape toate televiziunile din România, în mod insistent? Era „om de afaceri”. Sigur că da… a vinde şi cumpăra terenuri nu înseamnă a fi întreprinzător, om de afaceri respectabil, ci speculant, bişniţar. Eu prin om de afaceri sau întreprinzător în sensul clasic al definiţiei îl văd, de exemplu, pe Larry Page, creatorul lui Google, alături de Sergey Brin; Page şi-a clădit o mega afacere din inteligenţă, nu din speculaţii cu terenuri, a creat şi a inovat ceva. Dacă Page ar muri, ar merita atenţia întregii mass-medii din lume, nu doar pentru că e foarte bogat, ci pentru că a realizat ceva valoros pentru omenire. Dar acest Nae ce-a realizat?

Mă uitam azi dimineaţă la televizor… erau câţiva oameni în jurul locuinţei lui Nae, care îi deplângeau moartea. E dreptul lor… dar m-a jignit şi revoltat afirmaţia unuia dintre ei: „Toată ţara e îndurerată”!! Chiar toată ţara!? De ce vorbeşte în numele meu? Se mai întâmplă accidente în ţara aceasta…când moare un om obişnuit, de ce nu e „toată ţara îndurerată”? Repet: ce-a făcut acest Nae pentru ţara, ca să merite jelirea întregii ţări? De ce mass-media din România îi acordă toată atenţia? A murit un om, un bişniţar, un speculant: Dumnezeu să-l ierte. Nu a murit niciun fizician de renume, niciun istoric eminent sau niciun academician de perstigiu. A murit bişniţarul Nae. E adevărat, cu foarte mulţi bani, desigur, munciţi cinstiţi… pentru că nu mă îndoiesc nicio clipă că Nae n-a muncit cu sudoarea frunţii sale pentru a face o avere de zeci de milioane de euro!!

În mai 2013, a murit la Iaşi profesorul Gheorghe Buzatu, unul dintre cei mai mari istorici contemporani. Am fost şi eu la Biserica Sf.Lazăr, unde i-a fost depus trupul neînsufleţit în acea perioadă. Mass media din România aproape că nici n-a relatat acest eveniment. Oare de ce? Că moartea unui profesor şi istoric eminent nu mai interesează pe nimeni din această ţară manelizată… în schimb moartea unui bişniţar cu bani, prieten cu Gigi Becali şi naş cu manelistul Adi Minune, interesează pe toţi. Uite aşa „educăm” o întreagă ţară: în viaţă contează să fii „şmecher” şi să ai bani, căci vei fi celebru chiar şi după moarte; dacă, în schimb, eşti specialist în alte domenii (medicină, istorie, filologie etc.) şi nu eşti foarte bogat, atunci ai toate şansele să nu fii remarcat de nimeni.

Gheorghe Buzatu, după 1989, a scris o mulţime de cărţi prin care a reabilitat memoria patriotului român, mareşalul Ion Antonescu (deţin şi eu în bibliotecă două cărţi scrise de el); tot acelaşi profesor, în diferite publicaţii, a negat realitatea Holocaustului din România din timpul celui de-al doilea război mondial, poziţie care i-a adus critici mari din partea politicienilor români, conduşi de cercurile masonice-evreieşti de la Washington şi Tel Aviv. De asemenea, Gheorghe Buzatu a susţinut în multe lucrări unirea Basarabiei cu României. Acest om merita cu adevărat în mai 2013 atenţia întregii mass-medii din România… normal că nu s-a întâmplat asta; în schimb, noi vom vedea la marile televiziuni din România înmormântarea şmecherului Nae. Trist, dar adevărat…

 


Lasă un comentariu