De ce cred în Iisus şi în Învierea Sa: Iisus Hristos a fost văzut înviind din morţi de peste 500 de persoane!


Iisus inviereAşadar, înainte de a trece la subiectul propriu-zis al articolului, vă invit la o mică meditaţie. Şi aici, mă refer la acei care susţin că Iisus nu a existat, sau Iisus nu a înviat niciodată.

Cred că în general toţi credem în istorie, în existenţa anumitor personaje eroice sau istorice. De exemplu, noi românii credem în existenţa lui Ştefan cel Mare, a lui Mihai Viteazul sau a lui Decebal. Asta indiferent dacă suntem atei sau nu, dacă suntem creştini sau nu, sau dacă credem în Iisus Hristos sau nu. Acum, pun întrebarea scepticilor care nu cred în Iisus: aţi putea să-mi demonstraţi că Ştefan cel Mare sau Decebal a existat vreodată? Nu! Puteţi să-mi arătaţi vreo carte de istorie sau nişte monezi, dar toate acestea nu demonstrează în mod absolut că acele personaje au existat cu adevărat. Ele ar fi putut fi foarte bine inventate de către cronicarul sau cronicarii vremii. Nimeni nu poate demonstra că vreun personaj în istorie a existat vreodată, fără a ţine cont de ceea ce scrie în cărţi, vedem la televizor sau citim pe Internet. Tot ce ţine de istorie se bazează pe credinţă.

Aşa că, celui ce nu crede în Iisus Hristos sau în învierea Sa, îi spun următoarele: dacă tu crezi că Ştefan cel Mare, Decebal, Mihai Viteazul sau alt personaj istoric există, de ce n-ai crede că şi Iisus există? Că şi Iisus Hristos are o mulţime de atestări istorice, la fel ca personajele istoriei noastre. Iar dacă nu crezi că Iisus a existat, atunci de ce-ai crede că a existat celelalte personaje istorice? Ai poze cu ele? Videoclipuri?

Totuşi, n-am auzit pe nimeni care să pună la îndoială existenţa lui Ştefan cel Mare. Sau a lui Constantin Brâncoveanu. De ce? Pentru că noi acceptăm orbeşte unele din lucrurile pe care le auzim şi citim. Singura istorie adevărată e cea care poate fi relatată de oamenii care mai trăiesc şi azi şi care au fost martorii evenimentelor petrecute acum 50 de ani sau 100 de ani. Sau dacă avem filmări sau fotografii, care sunt cele mai clare dovezi obiective. În rest, ceea ce este mai vechi de secolul al XIX-lea, înainte de apariţia fotografiei, poate fi ficţiune. Şi asta întrucât istoria se bazează pe credinţă: acceptăm ceea ce citim şi auzim.

Nu vreau să înţelegeţi de aici că aş fi împotriva istoriei sau că aş spune că toată istoria e falsă – nici pe departe acest gând. În mod sigur, există şi lucruri reale care s-au petrecut. Dar, pe de altă parte, m-am săturat de cei care spun: „Iisus n-a existat” sau „învierea lui Iisus n-a existat”, însă acceptă existenţa lui Decebal sau a lui Burebista. Nu-i vorba tot de credinţă aici? A crede sau a nu crede într-un personaj sau eveniment istoric ţine tot de credinţă. Tu eşti cel care face, în mod subiectiv, aceste alegeri. Nu-i vorba de a crede sau nu că cerul e albastru. Ridici ochii şi vezi că cerul e albastru; n-ai nevoie de alte dovezi. Însă la istorie e mai complicat. Depinde doar de tine dacă crezi sau nu în relatările altora.

Eu cred în existenţa lui Iisus şi în învierea Sa. Tu poate nu crezi. Îţi respect alegerea, însă să nu vii să-mi spui pe site-ul meu „Băi, eşti penibil. Iisus n-a existat”. De unde ştii tu că n-a existat? N-ai făcut decât să citeşti o carte sau o teorie şi crezi că acea teorie e adevărul absolut. În cazul ăsta tu eşti cel penibil, căci confunzi o teorie cu adevărul. Eu măcar sunt cinstit şi spun: eu cred in existenţa lui Iisus, iar asta e o credinţă, nu un adevăr absolut. Şi poţi să vii cu mii de argumente: credinţa nu mi-o poţi lua şi nici fura. Şi asta pentru că la fiecare argument de-al tău, voi pune în balans un contra-argument. În definitiv, cine are dreptate? Negativiştii vor spune că nimeni, iar eu voi spune că amândoi, din moment ce credinţele sunt veritabile.

Dacă ne luăm după Noul Testament, în care eu cred, la învierea lui Iisus au fost martori peste 500 de oameni:

„Hristos a murit pentru păcatele noastre după Scripturi; Şi că a fost îngropat şi că a înviat a treia zi, după Scripturi; Şi că S-a arătat lui Chefa, apoi celor doisprezece; În urmă S-a arătat deodată la peste cinci sute de fraţi, dintre care cei mai mulţi trăiesc până astăzi, iar unii au şi adormit; După aceea S-a arătat lui Iacov, apoi tuturor apostolilor; Iar la urma tuturor, ca unui născut înainte de vreme, mi S-a arătat şi mie.” (1 Corinteni 15:3-8).

Astfel, Biblia ne spune nu doar că Iisus a înviat din mormânt, dar şi precizează care sunt oamenii care l-au văzut pe Iisus în trupul Său înviat: Fecioara Maria şi persoanele care erau cu ea, Chefa, cei 12 discipoli, 500 de discipoli deodată şi apostolul Pavel în drum spre Damasc. Aşadar, Iisus nu a înviat din morţi în secret, ci a înviat în faţa a sute de oameni. Nu crezi asta? Nu-i nicio problemă. Îţi respect alegerea, atât timp cât ai şi tu acelaşi respect faţă de credinţa mea. Dacă nu ai şi vrei să-mi arăţi câtă dreptate ai tu şi eu nu, atunci avem o problemă. Pentru că nu ştii să respecţi CREDINŢA unui om.

 

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO