Unde dispare timpul din zilele noastre? De ce sunt doar 16 ore în loc de 24?


În zilele noastre se pare că nimeni nu mai are suficient timp. Întotdeauna ne grăbim undeva și parcă întotdeauna întârziem. Trebuie să facem o mulțime de lucruri, dar nu avem suficient timp pentru a le termina pe toate. La sfârșitul zilei, suntem nemulțumiți de ceea ce am făcut, gândindu-ne cu groază că mai avem multe lucruri de realizat. Şi lucrul acesta ni se întâmplă zilnic; se creează astfel un cerc vicios fără speranță, şi astfel nu mai e mult până ajungem la depresie completă.

Dar ştiţi ce-i mai intrigant din toată această poveste cu lipsa timpului? Faptul că progresul științific și tehnic de care avem parte astăzi ar trebui să ne ajute foarte mult în a avea mai mult timp liber. Frigiderele, televizoarele, mașinile de spălat, mașinele de spălat vase, cuptoarele cu microunde, mașinile, telefoanele mobile și alte realizări ale civilizației trebuiau să ne facă mai mult timp liber la dispoziţie. Cu toate acestea, culmea, dar totul se întâmplă exact invers. Cu cât încercăm mai mult să eliberăm timp pentru noi înșine, cu ajutorul realizărilor științifice și tehnice, cu atât mai mult avem impresia că ne lipsește. Mai mult decât atât, toate aceste dispozitive moderne ne îndepărtează de realitate, înlocuind-o cu realitatea noastră virtuală, făcându-ne viața să fie un fel de simulacru.

Aşadar, ce se întâmplă? Unde se duce timpul nostru? Acum mulți ani a fost descoperită o trăsătură interesantă a planetei noastre. Se pare că Pământul are un „puls”, numită rezonanța lui Schumann. Acest puls este foarte asemănător cu bătăile inimii unei persoane și este de aproximativ 7,8 bătăi pe secundă. Din 1980 acest ritm s-a accelerat, iar astăzi a ajuns la 12 bătăi pe secundă. Mulți oameni de știință sugerează că atunci când vom ajunge la 13 cicluri pe secundă, Pământul se va opri complet timp de trei zile, după care se va roti din nou, dar în direcția opusă. Culmea e faptul că acest lucru s-a mai întâmplat în trecut, fiind relatat chiar de Biblie.

Oamenii de știință au învățat recent să măsoare trecerea timpului și au obținut rezultate uimitoare; se dovedește că acum nu mai există 24 de ore pe zi, așa cum a fost înainte, ci numai 16. Asta înseamnă că astăzi pierdem o treime din viața noastră și aproape jumătate din partea sa activă. Viteza tuturor proceselor a crescut, însă, paradoxal, timpul a scăzut mult. Contrar tuturor logicii științifice, ideologii teoriei progresului științific și tehnologic s-au dovedit a fi niște mincinoși.

De mult timp, oamenii de știință, în cadrul teoriilor lor, au considerat timpul o constantă absolută. Astfel, Isaac Newton scria că timpul „curge la fel, indiferent de ceea ce se întâmplă în exterior și că durata sau vârsta existenței lucrurilor rămâne aceeași, indiferent dacă mișcările sunt rapide sau lente sau deloc”. Cu toate acestea, în secolul al XX-lea, odată cu teoria specială a relativității lui Albert Einstein, s-a dovedit că această afirmație este adevărată doar pentru cazuri speciale, într-un cadru de referință. Din postulatele teoriei speciale a relativității rezultă că în diferite sisteme de referință timpul curge în moduri diferite. Dacă puneți aceleași ceasuri precise pe planete diferite, se va dovedi că toate ceasurile arată timpi diferiți. Planetele se mișcă la diferite viteze și fiecare planetă este un sistem de referință independent și unic.

Tot, teoria relativităţii a lui Einstein ne spune că, dacă se ajunge la o anumită viteză (viteza luminii), timpul încetează să mai existe. La această limită, timpul este zero și prin depășirea acestui prag, teoretic vorbind, ar aduce un timp negativ, într-un anumit trecut. Timpul poate fi inversat și niciun om de știință nu poate explica ce s-ar întâmpla atunci. Poate că apare o lume complet diferită, cu legi complet diferite.

Foto: pixabay.com (Commons Creative – free)
ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO