Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

De ce zilele săptămânii sunt numite după zei-extratereştri din mitologie? Misteriosul „Teseract” sau „Cub Cosmic” din filmele SF…


Există un obiect misterios, care a fost punctul focal în mai multe filme, totul fiind legat de mitologiile antice. Aspecte ale acestei mitologii antice sunt încă folosite astăzi în toată lumea occidentală, dar totuși aproape nimeni nu își dă seama în mod conștient! Este vorba de Cubul Cosmic, cunoscut și sub numele de Teseract, Hipercub sau Tetracub. Un Teseract este o reprezentare în patru dimensiuni a unui cub. Un pătrat este 2D, un cub este 3D și un teseract este 4D. Fiecare punct din teseract se coordonează cu o linie care construiește cubul 4D. Acest cub 4D este unul dintre cele mai cunoscute obiecte 4D.

În filmele SF, teseractul apare continuu ca un obiect de o putere nespus de intensă. Energia sa este atât de puternică încât poate crea viață sau o poate distruge, în funcție de cine o deține și de modul în care este exercitată puterea sa. Poate dezintegra oamenii și alte obiecte pur și simplu prin atingere. Poate chiar distruge o planetă întreagă!

Teseractul a fost descris în următoarele filme SF :

* Seria de filme „Transformers” (2007–2011): Cubul, despre care se spune că este de origine necunoscută, poartă numele AllSpark, fiind o sursă nelimitată de energie. Decepticonii doresc să-l obțină pentru a construi o armată dând viață mașinilor de pe Pământ, astfel încât să poată prelua planeta.

* „Thor” (2011): Cubul este o sursă de mare putere. Se crede că este de origine asgardiană și este prezentat pe scurt în film. Unul dintre actori, Erik Selvig, citește o carte despre mitologia nordică care arată o ilustrare a lui Odin purtând cubul în mână.

* „Captain America: The First Avenger (2011)”: Teseractul a venit cumva pe Pământ din camera de artefacte a lui Odin. Este găsit de un ofițer german nazist, într-o biserică vikingă din Norvegia. Ofițerul (Johan Schmidt) valorifică puterea teseractului de a-l folosi ca armă împotriva lumii. Tesseract cade în Oceanul Arctic, care este apoi descoperit de Howard Stark, tatăl lui Tony Stark (Iron Man) și fondatorul unei agenții antiterorism și de informații numită S.H.I.E.L.D (Strategic Homeland Intervention Enforcement and Logistics).

* „Iron Man 2” (2010): În timp ce Tony Stark parcurge pe scurt lucrările de cercetare ale tatălui său, apare un desen al teseractului. Acest teseract este folosit pentru a crea super-energia din spatele tehnologiei Iron Man.

* „The Avengers” (2012): Loki intră în contact cu liderul rasei extraterestre Chitauri („The Other”). Loki promite că le va prelua teseractul de pe Pământ (o sursă de energie puternică), în schimbul unui ajutor armat. În film, teseractul acționează ca un dispozitiv de transport, manipulând spațiul și timpul.

Toate aceste filme enumerate vorbesc despre teseract, un dispozitiv care aparținuse zeilor nordici. Dacă zeii nordici sunt pur și simplu mituri care sunt spuse copiilor și, prin urmare, teseractul este și un mit, atunci de ce zeii nordici au lăsat numeroase urme în vocabularul și elementele moderne în vieţile noastre? De exemplu, din milioanele de nume posibile care ar putea fi date zilelor săptămânii, de ce patru dintre ele sunt dedicate mitologiei nordice, iar celelalte trei (luni, sâmbătă şi duminică) sunt dedicate Lunii, Saturnului și Soarelui (ce sunt corpuri cereşti „extraterestre”)? Zeul nordic Odin, soția sa, Frigg și fiii lor (Thor și Tyr), sunt asociaţi zilelor săptămânii în limbile germanice (marţi, miercuri, joi şi vineri). Conform legendelor, Odin călărește calul zburător cu opt picioare pe nume Sleipnir în cer și în infern. El participă atât la crearea lumii prin uciderea ființei primordiale Ymir, dând viață primilor doi oameni Ask și Embla. Aşadar, e posibil să fie un extraterestru avansat venit pe Terra.

Aşadar, de ce o întreagă planetă a numit oficial zilele săptămânii după extratereștri? Miliarde de oameni menționează în mod constant zilele săptămânii sau dedicăm anumite zile ale săptămânii anumitor activități. Nu este acesta un fel de închinare extraterestră pe care o facem zilnic, fără să știm? Deci, zilele săptămânii sunt un fel de „zilele extratereştrilor”?


Lasă un comentariu