Suntem din nou avertizaţi: ar putea urma un „blackout total” (pană de curent electric) pentru anumite regiuni din Europa!


Imagine: pxhere.com (Commons Creative – free)

Într-un raport publicat de banca Goldman Sachs în septembrie 2021 (vedeţi AICI – Goldman Warns of Blackout Risk for European Industry This Winter), suntem avertizaţi: în iarna 2021 / 2022 (mai ales dacă va fi o iarnă grea – gata, a dispărut „încălzirea globală”?), Europa s-ar putea confrunta cu o pană de curent electric generalizată („blackout” – în limba engleză).

Într-un scenariu luat în considerare, pentru un blackout total care cuprinde părți din Europa, ar fi necesar între o săptămână și 10 zile până când tot sistemul energetic european va reîncepe să funcționeze în mod rezonabil. Trebuie să vă gândiţi totuşi că noi suntem extrem de depedenţi de electricitate; o cădere a acesteia ar însemna căderea telecomunicaţiilor, a Internetului, a sistemului bancar – de fapt ar rezulta o prăbuşire temporară, dar generalizată a economiei şi societăţii. Pagubele ar fi imense.

Scriam pe 13 octombrie 2021 acest articol – Din ce în ce mai multe ţări din lume se confruntă cu “blackout”-uri, adică cu întreruperi de electricitate – în care arătam că din ce în ce mai multe ţări se confruntă deja cu pene de curent în anumire regiuni: Liban, India, China. În Austria, pe pagina de Facebook oficială a Armatei Austriece (Bundesheer), pe 15 septembrie 2021 şi pe 6 octombrie 2021, pe pagina de profil apăreau 2 fotografii în care apare cuvântul „Blackout”, populaţia fiind avertizată despre situația în care țara cade într-o pană de curent.

Până la urmă, de ce tot suntem ameninţaţi cu această pană de curent generalizată? Suntem pregătiţi psihic pentru ceea ce va urma?


Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock